links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Μουζάλας: Σταματάμε τα συσσίτια και θα δίνουμε μετρητά στους μετανάστες

Μουζάλας: Σταματάμε τα συσσίτια και θα δίνουμε μετρητά στους μετανάστες

Παραδέχτηκε ότι δεν είναι καλά τα πράγματα στα νησιά, ενώ αποκάλυψε ότι η ΕΕ σκέφτεται να αφαιρέσει πόρους από την Ελλάδα στο προσφυγικό

Την ανησυχία μήπως η Ευρωπαϊκή Ένωση «προβεί σε άστοχες ενέργειες» και αφαιρέσει κονδύλια και προσωπικό από την Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξει την Ιταλία στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εκφράζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.  
Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «εγκληματικό λάθος» και υπάρχει ο κίνδυνος «να καταστρέψουμε ό,τι καλό κάναμε στο δρόμο του Αιγαίου χωρίς να κλείσουμε το δρόμο της Λιβύης», λέει ο κ. Μουζάλας και διευκρινίζει ότι, μπορεί η κατάσταση στην Ελλάδα να καλυτερεύει στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε σε μια κανονικότητα».
Ο υπουργός παραδέχεται ότι τα πράγματα στα νησιά δεν είναι καλά ενώ σημειώνει ότι «χωρίς τις ΜΚΟ και κυρίως χωρίς τις θεσμικές οργανώσεις, δηλαδή την Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα».
Εδώ η συνέχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE