Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη μας Ξανθή Πάργα που μας εντυπωσίασε με την υπέροχη συνταγή της και που τη μοιράστηκε μαζί μας!
- Σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά (μπεν μαρί), βάζουμε πρώτα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το ένα ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα 20x20εκ. ή στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. και το ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και στη συνέχεια σε ένα ακόμη μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το άλλο ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
- Αφού ομογενοποιηθούν, τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα τα θρυμματισμένα με το χέρι μπισκότα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι και ρίχνουμε το νέο μείγμα πάνω από το πρώτο με τη μαύρη σοκολάτα.
- Αφήνουμε 4 ώρες να κρυώσει (ίσως να χρειαστεί και λίγη ώρα στην κατάψυξη για να κόβεται καλύτερα με ένα πριονωτό μαχαίρι).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου