ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Κέρασμα διπλής σοκολάτας.

Κέρασμα διπλής σοκολάτας
Second logo ce1866934b97b21d65dece06bb28e401b9f144bbf95a2a1a0f95fae5ceefd95a
Συστατικά    
  • 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 15 μπισκότα γεμιστά με κρέμα, σπασμένα σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη μας  Ξανθή Πάργα που μας εντυπωσίασε με την υπέροχη συνταγή της και που τη μοιράστηκε μαζί μας!

  • Σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά (μπεν μαρί), βάζουμε πρώτα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το ένα ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα 20x20εκ. ή στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. και το ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και στη συνέχεια σε ένα ακόμη μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το άλλο ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
  • Αφού ομογενοποιηθούν, τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα τα θρυμματισμένα με το χέρι μπισκότα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι και ρίχνουμε το νέο μείγμα πάνω από το πρώτο με τη μαύρη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε 4 ώρες να κρυώσει (ίσως να χρειαστεί και λίγη ώρα στην κατάψυξη για να κόβεται καλύτερα με ένα πριονωτό μαχαίρι).

Tip
Μπορείτε αφού παγώσει να το κόψετε σε μικρά κομμάτια και να το διατηρείτε στην κατάψυξη.
 Second logo ce1866934b97b21d65dece06bb28e401b9f144bbf95a2a1a0f95fae5ceefd95a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

NEXT PAGE