ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

«ΦΑΛΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…ΚΑΜΩΜΑΤΑ!..».Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

«Αργησα τόσο στην πορεία μου στον κόσμο,που ήρθε
το σούρουπο κι’έχασα τον δρόμο μου για πάντα!»…
(Σαίξπηρ)

Κατακαλόκαιρο. Η πολιτική…χύτρα κτυπάει…καπάκι!. Το πολιτικό θερμόμετρο στο…κόκκινο!. Μπλέξαν οι…γραμμές μας. Κι’ενώ οι περισσότεροι,λόγω ανέχειας, ορίζουν τις διακοπές σχεδόν απαγορευτικές, ορισμένοι φροντίζουν για ανυπόφορη ένταση…καύσωνα, μέσα στον καύσωνα!. Σε σημείο που από την θερινή ραστώνη να μετατρέπεται  το…πόπολο σε παρακολουθητές φιλέριδος πολιτικής αντιμετώπισης.

Ο λόγος για κρίσεις, επικρίσεις, δικανικές σκιαμαχίες, αντιθεσμικές πρωτόγνωρες παρεμβάσεις. Θύμα η πολύπαθη ελληνική Δικαιοσύνη.

Κλίμα πολιτικά βορβορώδες. Εξεταστικές για την υγεία, για τα εξοπλιστικά, τηλέφωνα υπουργών σε βαρυποινίτες και το σπουδαιότερο: Δηκτικότατη παρεμβατική κριτική από πλευράς των κυβερνώντων σε αποφάσεις των Ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας.

«Σύντροφοι», στα νομικά οι έννοιες δεν είναι ποσοτικές, αλλά κυρίως ποιοτικές. Σαφώς κάθε κρίση σε αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι θεμιτή.

Όμως, όντας φορέας εξουσίας είναι ανεπίτρεπτο να περιφέρεσαι ως Άτλας και να σχολιάζεις, αποδοκιμάζεις, απαξιώνεις η καταδικάζεις αποφάσεις της δικαιοσύνης όταν δεν σε …βολεύουν. Πολύ περισσότερο όταν κυβερνάς. Αντιθέτως,κατά συνταγματική επιταγή, οφείλεις συνεχή…θεματοφυλακή και αδιάλειπτη επαγρύπνηση για προστασία της «Ασφάλειας  Δικαίου» της χώρας.

Ενδέχεται αποφάσεις να μην σου είναι αρεστές. Πρέπει να σου είναι σεβαστές. Στη Δημοκρατία οι πάντες και τα πάντα υπόκεινται σε έλεγχο και λογοδοσία. Προφανώς και κατά συμπερασματική νομοτέλεια, κάθε είδους κριτική, οφείλει να είναι στο πλαίσιο του επιτρεπτού. Άλλως πως, συμπεριφέρομαι με αδόκιμο τρόπο; Καταργώ δηλαδή την δικαιοσύνη στα μάτια και την συνείδηση των…κοινωνών πολιτών;

Αθέμιτες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη θρυλούνται ανέκαθεν. Αργός ο ρυθμός απονομής της όντως. Αμαρτήματα, ίσως. Δυσπιστία…ίσως.

Όμως έως εδώ.

Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός με δηλώσεις του να λογίζει απερίφραστα την δικαιοσύνη  εν γένει ως «Θεσμικό Εμπόδιο», συμπληρώνοντας πως «Το καλό το παλικάρι ξέρει κι’άλλο μονοπάτι !». Είναι πρωτάκουστο! οι θεσμοί της δημοκρατίας να τίθενται υπό αμφισβήτηση. Είναι σήψη. Είναι παρακμή. Είναι πρόκριμα δυσεπούλωτου θεσμικού …τραύματος. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, από του βήματος της Βουλής, υπουργός αναπλ.της δικαιοσύνης να μιλά για «Δικαστές και Εισαγγελείς τυφλούς και με ωτασπίδες!». Δεν μπορεί υπουργοί να σχολιάζουν σκαιά και επικριτικά αποφάσεις με…ρίμες και…μαντινάδες !.

Είναι παρέκκλιση-πρόκληση-προσβολή  σ’άυτό καθεαυτό το «τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας». Στο τελευταίο…αποκούμπι για τον πολίτη.

Η Δικαιοσύνη θέλει σεβασμό. Τον σεβασμό όμως τον κερδίζεις…!.

Είναι θεσμική υποβάθμιση αυτό το…χαρτομάνι των ανακοινώσεων. Από τη μια τα κυβερνητικά non-papers  κι’από την άλλη οι τρεις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων που μιλούν για προσβολή και καταπάτηση της Αρχής διάκρισης των τριών εξουσιών του τόπου και προσβολή του  Δημοκρατικού πολιτεύματος.. Η περίοδος τεταμένη. Πύρ ομαδόν κατά των κυβερνητικών χειρισμών και από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής πολιτείας,τα πράγματα στο μη παρέκει. Έφθασε ακόμα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών να μιλά για «Κυβέρνηση που έχει δυσανεξία στην νομιμότητα!».

«Σύντροφοι» χωρίς διάκριση εξουσιών δεν υπάρχει Δημοκρατία, υπάρχει ασυδοσία…μπάχαλο!. Κάτι ήξερε ο Μοντεσκιέ.

Και ενώ όλα τά’χαμε, στοιχειώνουν την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις για το…Βαρουφάκειο Bet-coins. Επαφές, λέει,πρωτοκλασάτων σε σπίτια για σχέδιο Παράλληλων Πληρωμών με…χαρτάκια και…κουπόνια, για L.e.t.s ,για «κυκλικές συναλλαγές», που θα ονομάζονταν, λέει, σχέδιο, «νόμισμα κινηματικό!». Και που δεν ήταν μυστικό αφού είχε κοινοποιηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο!.

Βρε πως επαληθεύονται και επιβεβαιώνονται κάποιες από καιρό υποψίες;

Θέμα …πρώτον και βασικό: Η Δημοκρατία…σιχαίνεται τις συνωμοσίες!.-

«Σύντροφοι», τίποτα δεν μένει κρυφό. Μα,τίποτα!. Να είστε βέβαιοι.

Άντε τώρα να διαψεύσετε υπουργούς σας που το επιβεβαίωσαν.Το…μότο σας, ο ισχυρισμός σας για «περσινά ξινά σταφύλια», είναι αστείο, δεν πείθει, δεν φθάνει. Ο,τι κάνετε είναι πλέον καταφανής πράξη αντιρρόπησης του πολιτικού σας αδιεξόδου. Αφήστε την δικαιοσύνη ήσυχη!.

Συμπέρασμα: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο…Βασίλειο της Δανιμαρκίας!».-

Όμως ο Σαίξπηρ είπε και κάτι άλλο: «Αργησα τόσο στην πορεία μου στον κόσμο, που ήρθε το σούρουπο κι’εχασα τον δρόμο μου για πάντα!».

Μάλλον σας ταιριάζει…. «Σύντροφοι»,ο τόπος είναι σε …σούρουπο και σείς με τα …καμώματά σας χάσατε το δρόμο σας. Για πάντα!….

Του Μπάμπη Κ. Μώκου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

NEXT PAGE