ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Έως 25 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

OGA.jpg
 Σε μία εβδομάδα, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, υπενθυμίζει η διοίκηση του ΟΓΑ.
Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις παροχές για το 2017, όπως και οι επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, θιασάρχες, κ.ά.) που θέλουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό, πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών.
Οι δικαιούχοι αγρότες υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας και οι επιχειρηματίες ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΓΑ (www.oga.gr-προγράμματα Αγροτικής Εστίας).
Υπενθυμίζεται ότι για την Λέσβο, ο ΟΓΑ φέτος διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα με στόχο την τόνωση της πληγωμένης τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ο Οργανισμός έχει δεσμεύσει για το νησί 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού, 7πλασιάζοντας τα δικαιώματα των αγροτών της Λέσβου (πέρυσι διατέθηκαν 930 δελτία) και διπλασιάζοντας (από 5 σε 10 ) τον αριθμό των δικαιούμενων διανυκτερεύσεων.

Ταυτόχρονα, για να τονωθεί η τουριστική κίνηση του νησιού, όσοι επιλέξουν να κάνουν διακοπές με τα δελτία του ΟΓΑ στην Λέσβο, θα δικαιούνται επίσης 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5, ενώ θα επιδοτηθούν και για το εισιτήριο της μετακίνησής τους με 50 € / άτομο & 25 € το μειωμένο.

Ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους που θα κληρωθούν και θα ταξιδέψουν στην Λέσβο πως πρέπει να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους, ώστε να αιτηθούν την ειδική επιδότηση από τον ΟΓΑ, μετά την επιστροφή τους.

Υπενθυμίζεται  πως ο ΟΓΑ θα διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους του νομού (χωρίς κλήρωση) που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής δωρεάν βιβλία (αξίας 20€ / δικαιούχο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Κοινωνικός / ιαματικός τουρισμός : 59.000 δικαιούχοι.

Εκδρομικό πρόγραμμα : 12.500 δικαιούχοι.

Δωρεάν παροχή βιβλίων : 175.000 δικαιούχοι.

Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου : 66.000 δικαιούχοι.

Χρηματικά βοηθήματα : 1.300 πολύτεκνες μητέρες.

Επιμορφωτικά σεμινάρια : 20.000 νέοι αγρότες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
-Οι 637.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ.
-Οι 28.000 συνταξιούχοι Ανασφάλιστοι Υπερήλικες.
-Οι 440.000 ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές για το Α’ εξάμηνο του 2016 ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της.
-τα 130.000 προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στα ΚΕΠ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται μέχρι 25/7/2017 έχοντας μαζί τους:

1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου
Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και των προστατευομένων μελών τους (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.).

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

3. Στην περίπτωση συνταξιούχων ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφαση της υγειονομικής επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE