links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

« Patria o muerte !!!” (Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος)

http://l7.alamy.com/zooms/f3e2d4548af441af9d38e6b4c0090176/che-guevaras-head-on-a-cuban-three-pesos-coin-patria-o-muerte-2002-hrw243.jpg
Ακριβώς μ’αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στην 19η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,στις 19 Δεκέμβρη του 1964 ο Ερνέστο Τσε Γουεβάρα.
Ένα ιστορικό επιφώνημα που πρωτοακούστηκε από μεξικανούς επαναστάτες ενάντια στις αποικιοκρατικές διαθέσεις των ΗΠΑ το 1847.

Που ξανακούστηκε από τους κουβανούς επαναστάτες στα 1960,που οικειοποιήθηκε κατά  κόρον από την λατινοαμερικανική αριστερά  και επαναλήφθηκε κατά την βολιβιαριανή επανάσταση και πάμπολλες φορές από τον Ούγκο Τσάβες στην Βενεζουέλα.
Ένα μνημειώδες φραστικό σχήμα ταξικού και όχι αστικού πατριωτισμού όπως δυστυχώς και στην πατρίδα μας τελευταία προβάλλεται από τους νυν κυβερνώντες. Αυτούς και κάποιους προηγούμενους που δεν άφησαν τίποτα όρθιο και έφθασαν τη χώρα εδώ που την έφθασαν.

Την ώρα που όλα τα αφηγήματα ευτελίστηκαν,που τα πάντα επικοινωνιακά…πουλήθηκαν από τους κυβερνώντες  μια φορά (ναι ακόμα μία!) στο υπουργικό συμβούλιο της 13-6-2017, δηλαδή ένα εικοσιτετράωρο πριν από το ευρωγκρουπ της 15-6-2017, όπου παίζεται η τύχη της χώρας, ο Πρωθυπουργός ξαναθυμήθηκε το… Βαρουφάκειο chicken –game!.
Και αφού,ως συνήθως,αντί για αλήθεια και ενημέρωση στους υπουργούς,τους …πέθανε στο…μασσάζ!,ξαναεπανέλαβε πως «Η θέση μας δεν αλλάζει. Επιμένουμε στη δόση,επιμένουμε στη ποσοτική χαλάρωση,επιμένουμε σε λύση για το χρέος!. Αλλιώς δεν υπογράφουμε τίποτα!.».

Και επετεύχθη η …ενδοτόνωση, «επείσθησαν» οι υπουργοί,όπως ανεπανάληπτες φορές έχουν «πεισθεί» και οι 153. Οπότε…εμπλεος πατριωτισμού όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο eurogrour δυναμικά!, να απαιτήσει «λύση για όλα»!. Πάλι δηλαδή λεονταρισμοί,πάλι κινήσεις ατελέσφορες πάλι…αυταπάτες.

«Σύντροφοι»,ο ισχυρός επιτίθεται όσο η δύναμή του το επιτρέπει και ο αδύναμος όσο η αδυναμία του το επιβάλλει. Προσγειωθείτε. Την Πέμπτη στο eurogroup μας έχουν…ετοιμους!. Τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα και προαποφασισμένα. Θα μας …δώσουν ό,τι θέλουν. Και θα είναι τα ελάχιστα. Όλα τα άλλα που ισχυρίζεστε είναι…άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε!. Η πολιτική δεν ασκείται με λογίδρια και …γονατογραφήματα που σήμερα τα ψηφίζουμε και αύριο τα…ξεψηφίζουμε!.

Φοβούμαι πώς υπερβάλλετε. Αυτοπειθαρχηθείτε και μην βαφτίζετε τα …κομματικά σας …εθνικά,πουλώντας πατριωτισμό. Σεις ως αριστεροί που υπηρετείτε και μόνο τον αστικό πατριωτισμό,πάτε αδιάλειπτα να πείσετε το πόπολο πως είστε…ταξικοί πατριώτες; Είναι δυνατόν;

Αν για επικοινωνιακούς λόγους ακόμη το ισχυρίζεστε,είναι αισχρή διαστρέβλωση και πατριδοκαπηλία. Χυδαία πρόκληση και προσβολή στον ήδη καταταλαιπωρημένο Έλληνα.

Είναι χυδαία λαθροχειρία να επικαλείσθε το «Patria o muerte». Το ανέφερε συχνά ο Τσέ .
Αυτός τουλάχιστον το πίστευε και το επιβεβαίωσε με την θυσία του.
Εσείς;

Του Μπάμπη Κ. Μώκου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE