links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τα κέρατα της Λεπενούς φτάνουν πολύ μακριά..

Με τα κέρατα της Λεπενούς πηγαίνουν τα μπιλιετάκια στους δικαιούχους των ενισχύσεων. Λίγα ακόμη απέμειναν και ολοκληρώνεται η διαδικασία. Άρχισαν να εμφανίζονται και οι συνέπειες για όσους έχουν την ευθύνη.
Οι «επί την ουσία ασκούντες την διοίκηση» ξεκίνησαν επιθέσεις στον διευθυντή της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί υλοποίησαν τις κανονιστικές διατάξεις. Οι «επί την ουσία ασκούντες την διοίκηση» έκαναν παρεμβάσεις παντού. Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, έδρασε περιορισμένα και ο βουλευτής, κ. Σαλμάς, του έδωσε και κατάλαβε.
Όσον αφορά στην ερώτησή του προς τον υπουργό, Β. Αποστόλου, σχετικά με τον έλεγχο για τα βοοειδή – φαντάσματα της Λεπενούς, ας κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις:
  • Οι κτηνοτρόφοι δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν, λέει. Δηλαδή ο ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε να ειδοποιήσει τους κτηνοτρόφους νωρίτερα από τις νόμιμες ημερομηνίες, ώστε να προλάβουν να αγοράσουν-δανειστούν ζώα και να είναι καθαροί. Αυτό θα έκανε, προφανώς, αν ήταν ακόμα υπουργός στον τομέα της υγείας.
  • Το 5%, που υποστηρίζει ο κ. Σαλμάς, είναι το ποσοστό που πρέπει να ελεγχθεί κάθε χρόνο για να πληρωθούν οι επιδοτήσεις. Όταν γίνεται καταγγελία από άλλους κτηνοτρόφους που νιώθουν αδικημένοι, τότε ο έλεγχος είναι καθολικός.
Και το ερώτημα που γεννιέται, διαβάζοντας την τοποθέτηση του κ. Σαλμά, είναι γιατί τόσος κόπος για να καλυφθεί μια σκαστή παρανομία, τόσο προς τη χώρα μας και την ΕΕ, όσο και προς τους άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής, που ενώ ήταν καθαροί με τα ζώα τους δε μπορούσαν να έχουν δικαιώματα, ούτε να πάρουν τις ενισχύσεις που τους αναλογούσαν;

Ύπαιθρος Χώρα - εφημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE