ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Ξεχάστε το λευκό, κόκκινο ή ροζέ - Έρχεται το μπλε κρασί!Όλοι γνωρίζουν ότι το κόκκινο κρασί είναι για το κόκκινο κρέας, το λευκό κρασί είναι για το λευκό κρέας, και το ροζέ συνδυάζεται το, το ίδιο καλά τόσο με πιάτα θαλασσινών και ψάρια όσο και με κρεατικά, αναδεικνύοντάς τα..

Αλλά τι γίνεται με το μπλε κρασί; Τι σημαίνει, με τι πάει; Δεν έχουμε ιδέα. Δεν είναι κάτι που είχαμε ποτέ για να το σκεφτούμε . Μέχρι τώρα βέβαια.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μπλε κρασί είναι πλέον πραγματικότητα , χάρη στην Gik, μια ισπανική εταιρία που ελπίζει να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του κρασιού.
Gïk-Blue-Wine.
Το έκανε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων  AZTI Tecnecalia και μια ερευνητική ομάδα τροφίμων, και το κρασί αποτελείται από δύο κόκκινα και λευκά σταφύλια που προέρχονται από διάφορους αμπελώνες σε όλη την Ισπανία.
Gïk+Blue+Wine
Η μπλε απόχρωση προέρχεται από το συνδυασμό των ανθοκυανινών (μια χρωστική ουσία που βρίσκεται στο δέρμα των σταφυλιών) και χρωστική λουλακί. Η Gik εξηγεί στην ιστοσελίδα τους,γιατί επέλεξαν το μπλε χρώμα, διότι αντιπροσωπεύει το «κίνημα, την καινοτομία και το άπειρο." Το κρασί θα είναι σύντομα διαθέσιμη όλη επιλεγμένες χώρες στην Ευρώπη. Ένα μπουκάλι των 750ml έχει λιανική τιμή περίπου 10-11 δολάρια.
gik.blue
Περισσότερες πληροφορίες στο: Gik
Photos: facebook.com/BlueWineGik 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

NEXT PAGE