links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αλλη μια συζήτηση για τα Αρχαία Θέατρα του Νομού και τον τουρισμό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΑΜΕΛΟ 15.03.2017
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο είχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου Διάζωμα, Σταύρο Μπένο, και την εμπειρογνώμονα σε θέματα τουρισμού, Μπέτυ Χατζηνικολάου.
Το σωματείο Διάζωμα δραστηριοποιείται στην αποκατάσταση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, και γενικότερα των αρχαίων μνημείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, και την ένταξή τους στην καθημερινότητα του σύγχρονου πολίτη και περιηγητή.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση του σχεδίου διαμόρφωσης μιας πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας, σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού, με το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον του και, ιδιαίτερα, με την παρουσία του εξαιρετικά πλούσιου υδάτινου στοιχείου.
Το σχέδιο προβλέπει την αξιοποίηση των νέων οδικών αξόνων που ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα αίροντας τη μακρόχρονη απομόνωση της περιοχής, και αποσκοπεί σε μια ευρύτερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την οικονομία της, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την προβολή και διάθεση των τοπικών προϊόντων.
Ο υπουργός δέχθηκε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να μετάσχει στην υλοποίηση του σχεδίου μέσω των σχετικών κοινοτικών προγραμμάτων, σε μια συνδυασμένη προσπάθεια με τα αντίστοιχα περιφερειακά. «Εξάλλου, το όλο εγχείρημα, που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το αναπτυξιακό προφίλ της Αιτωλοακαρνανίας, δεν απαιτεί μεγάλα κονδύλια σε σύγκριση με τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει και με την αναπτυξιακή ώθηση που γενικότερα μπορεί να δώσει στην ευρύτερη περιοχή. Μπορεί, άλλωστε, να συνδυασθεί και να συνεργήσει με άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ανακαίνιση του πρώην Ξενία της Ναυπάκτου και η μετατροπή του σε έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γ.Βαρεμένου.
Το ζητούμενο ωστόσο είναι πότε οι συναντήσεις και οι θεωρίες θα δώσουν τη σκυτάλη στα έργα.

ΠΗΓΉ: www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE