links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

«Η ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΗΣ…ΑΦΕΛΕΙΑ!.» Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος.

Λογικοφανής …αφέλεια; Ο λαός το λέει αλλιώς: Είσαι απελπισμένος, στριμωγμένος, πνιγμένος, δεν ξέρεις κατά που να κάνεις, τίποτα δεν σου βγαίνει,ούτε αξιολόγηση, ούτε τίποτα, μπάχαλο!.

Και ξαφνικά  μηχανεύεσαι άλλα, πλάγια, υπόγεια, κουτοπόνηρα και υποκριτικά:  Και…«στήνεις» κάποιον εξέχοντα κυβερνητικό να επαναφέρει το σενάριο περί δραχμής. Και…τυχαίνει, αυτός που τάχα το… υπαινίσσεται να είναι πρώην υπουργός σου και νυν κοινοβουλευτικός σου εκπρόσωπος.

Κι’αφού με θράσος και παρρησία δηλώνει «είναι ώρα να κουβεντιάσουμε για το σενάριο της δραχμής μέσα στη Βουλή!», (άκου συζήτηση μεσ’την Βουλή για τη…δραχμή;), ύστερα τον …μαζεύεις!
Άσε που τον μειώνεις προσωπικά, που τον εξαναγκάζεις στη βουλή απολογούμενο να ανατρέξει, να μιλά για… Μούντυ Πάιθον και «Ζωή του Μπράιτον».!                                                  
Λες και- στο κάτω-κάτω της γραφής - τον  νοιάζει σήμερα τον πολίτη για «κλίκες του Κολωνακίου» και …αναφορές σε εκθέσεις …Πόρτερ!; Δεν τραβάει και κανένα …ζόρι. Το μόνο ζόρι που τραβάει σήμερα Γενάρη του 2017, είναι που…αναστενάζει να… βγάλει το μήνα, να τα φέρει βόλτα.

Βγήκε λοιπόν το περί ου κυβερνητικό στέλεχος και προσπάθησε να ανασκευάσει,χωρίς όμως να πάρει πίσω την ουσία των όσων είπε.  Και τότε έπεσαν πάνω οι …πρωτοινστρούχτορες να τον καλύψουν: «Δεν είναι έτσι ρε παιδιά, δεν το εννοούσε, μάλλον στη ρήμη του λόγου Θα του ξέφυγε!. Εμείς δεν πιστεύουμε στη δραχμή!».

Μπράβο «σύντροφοι». Και θέλετε ο κόσμος να σας πιστέψει πως δεν τον βάλατε επίτηδες να κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Ξέρετε πως τους λέει αυτούς ο κόσμος; Λαγούς! τους λέει!...  «Σύντροφοι», αφήστε τα αυτά. Όταν είσαι υπουργός τίποτα δεν σου…ξεφεύγει., Δεν πρέπει να σου ξεφεύγει. Αλλιώς , έχεις…ξεφύγει! (Τη Θυμάστε τη διαφήμιση;)!.

Ανενδοίαστος παραπλανητικός εμπαιγμός, αποπροσανατολισμός, βαυκαλισμός και αναίσχυντη πολιτική φενάκη.Τρίπλες και κόλπα. (Παλιά όμως!).  Σπεκουλάρισμα … μανικουλάρισμα λόγος  μαξιμαλιστικός και αυτοαναιρούμενος. Ένα ξεδιάντροπο διαρκές… νεοαριστερό παιχνίδι με το ελληνικό φιλότιμο και τη ζωή μας.

«Σύντροφοι», η αλήθεια είναι…ακραία!. Σεις τη λογίζετε…σχετική, της είστε μη συμπαθείς και γι’αυτό αφερέγγυοι. Από τα…μικρά, ως και τα…μεγάλα. Ως πότε; Γιατί;
Καρατομήσατε, κατακρεουργήσατε την αξιοπρέπειά μας κι’από πάνω…μοστράρετε ως μόνοι και αδιαμφισβήτητοι προστάτες της. Σας …ξεφωνίζει πλέον ο κόσμος και παριστάνετε τους …κωφούς.

Και τώρα που…σφίξανε τα γάλατα, αμήχανοι (;) περιφέρετε το…απισχνασμένο ιδεολογικό σας…σαρκίο επικαλούμενοι πλεονάσματα και δήθεν κοινωνικό προστατευτισμό. Που; Πότε; Σε ποιους; Για ποιους;

Και προσπαθείτε να μετεξελιχθείτε σε…σοσιαλίζουσα δημοκρατία στου…κασίδη το κεφάλι, υιοθετώντας πολιτικές φιλελεύθερου πολιτικού χαμελαιοντισμού.

Α΄ρε Σεβαστάκη; Εσύ δεν είπες χθές: «Δεν διαφέρουμε και σε τίποτα από την Νέα Δημοκρατία»; Φτού …πιπέρι! Τι λόγια είναι αυτά Δημήτρη μου; Το πιστεύεις: Αλήθεια; Σοβαρά τώρα, το πιστεύεις; Παρ’όλα αυτά εξακολουθείτε-ναι εξακολουθείτε να μας …δουλεύετε και να παριστάνετε ό,τι δεν είστε και ό,τι δεν δύνασθε; Ρε μπάς και από το βάθος του μυαλού σας δεν έχει αποκολληθεί η ιδέα της …δραχμοβίωσης;

Μπάς και κουτοπόνηρα την εκτρέφετε μυστικά και σκόπιμα σαν πρόταγμα; Ρε μπάς και ο Ξυδάκης λέει αλήθεια; Μπάς και ο άνθρωπος δεν το…άντεξε και την …ξέρασε την αλήθεια; Τότε κι’εδώ, αφού άλλα λέτε κι’άλλα πιστεύετε, γιατί μας …κουλαντρίζετε δυό χρόνια τώρα; Ο πολιτικός χρόνος είναι ανηλεής. Όσες αβελτηρίες, όσες αυταπάτες και αν ομολογήσετε θα σας εκδικηθεί.

Επιτέλους, πέστε και μια φορά την αλήθεια. Ποιοί είστε, τι είστε, τι σχεδιαζετε; Πρωταθλητές να αυτοαναρείσθε σχεδόν πάγια μεταξύ σας, τουλάχιστον συνεννοηθείτε για ό,τι λέτε, για ό,τι μας …πασάρετε. Θυμίζετε 15μελές. Τουλάχιστον!

Και μην μας πουλάτε  «φύκια για …μεταξωτές κορδέλλες!». Δεν μπορεί ο καθ’ύλην αρμόδιος υπουργός σας να βγαίνει σήμερα και να δηλώνει στο Μπλούμπεργκ πως «από τα προαπαιτούμενα έχουμε τελειώσει μόνον το 30%» κι’από την άλλη να οικτίρετε το ΔΝΤ και τους… θεσμούς πως αυτοί και μόνον αυτοί φέρουν ακέραια την ευθύνη που δεν κλείνει η αξιολόγηση. Μα ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν δήλωσε: »Ότι μας ζήτησαν, τα έχουμε κάνει όλα;». Δηλαδή ο υπουργός διαψεύδει καθαρά τον πρωθυπουργό του;

Δεν μας έφθανε ό,τι…τραβάμε, τώρα το νέο, τουλάχιστον παράταιρο, το…ιλαροτραγικό είναι το άλλο: Πως από την οδύσσεια που μας κατατρέχει μας περάσατε  και στην… «Οδύσσεια του Διαστήματος». Δηλαδή «Όλα τα είχε η …Μαριορή, ο φερεντζές της έλειπε»!. Και είπε ο
υπουργός : Σύσταση Υπηρεσίας Διαστήματος: Δηλαδή, αφού… δώσατε λύση σε όλα τα …επίγεια, τώρα …σας πήρε ο πόνος να ασχοληθείτε και με το… διάστημα!. Διαλέξατε την ώρα! (Κλαυσίγελως!). Καλά, είστε σοβαροί; Δηλαδή, κατά το λαϊκό θυμοσοφικό: «Αλλού με τρίβεις… γούμενε μα αλλού έχω τον πόνο;!!».

Μάλλον,κατά παράφραση: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά…παραφροσύνη!».

«Σύντροφοι» είμαι σε μεγάλο δίλημμα, σε αδιέξοδο!. Ποιόν να πιστέψω; Τον Ξυδάκη της…δραχμής η τον Φλαμπουράρη που με διαβεβαιώνει πως σε λίγο «θα τρίβω τα μάτια μου από την ανάπτυξη!»; Ποιόν;

«Σύντροφε Αλέξη». Οι καιροί «ου μαινετοί»!. Τα πράγματα είναι δραματικά ακραία, άσχημα, πολύ άσχημα. Ελπίζω -όλοι ελπίζουμε- αυτή τη φορά να μην τα αντιμετωπίσετε υιοθετώντας νέα ανορθολογική λαϊκίστικη πλατφόρμα. Ο,τι κι’αν επιλέξετε, πάντως αυτή τη φορά αποποιηθείτε τη …λαμπερή απαστράπτουσα…λιβρέα του μεγάλου αντιστασιακού. Ενδυματολογικά πλέον, τώρα πιά, θα σας είναι παντελώς… αταίριαστη.

Πάντως αυτή η εξειδικευμένη, η λογικοφανής η…αριστερόφρονη…αφέλεια, τώρα τελευταία, φοριέται ασταμάτητα. Και φοριέται πολύυυυ!!!ι Μα πάρα πολύ!. Που το πάτε; Άγνωστο!. Γρίφος…

Toυ Μπάμπη Μώκου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE