links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

«ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ και…ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΙ!» Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος..

Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα που τέλειωσε το Eurogroup και… κάποιοι  με θριαμβευτικό non-papeρ…πλάκωσαν τους πανηγυρισμούς!.Και…ξαμολύθηκαν στα διάφορα κανάλια και τα ράδια…αρμαθιά τα port-parols και …εξέχοντες κυβερνητικοί!.

Χείμαρρος οι βερμπαλισμοί και το νέο αφήγημα…γκαστρωμένο!. Βγήκε και υπουργός υπερενθουσιώδης, περίσσια καμαρωτός, έμπλεος- εμφορτος υπέρτατου αριστεροφρονήματος από τα Γιάννενα και μίλησε για «εξύψωση  ηθικού φρονήματος των Ελλήνων, τώρα που με την συμφωνία βγήκαμε από την κρίση!».

Τι είπε δηλαδή ο…ποιητής; Όπως ένοιωθαν οι Γιαννιώτες όταν απελευθερώθηκε η πόλη τους, το ίδιο νοιώθουν –πρέπει να νοιώθουν τώρα που η «κρίση τελείωσε!»; (Ποια κρίση τελείωσε;
Εδώ είπαμε ναι σε όλα …παρακαλώντας ώστε να ξανάρθει η τρόικα στην Αθήνα και αυτό σημαίνει τό τέλος της κρίσης;). Δηλαδή, μας έχουν πάρει το…παντελόνι, τώρα μας παίρνουν και το…σώβρακο και μεις πρέπει να…ξεχυθούμε στους δρόμους από ενθουσιασμό!; (Α΄, ρε συριζίτες…Μπιζανομάχοι!).

Βγήκε και έτερος υπουργός και κατ’ επίφασιν μίλησε για «ισορροπημένη… εξισορρόπηση!». (Τι είναι αυτό πάλι; Τι θέλει να πει; Το ακούνε οι…γραμματολόγοι και σηκώνουν τα χέρια!. Το ακούει και ο κόσμος και…μουρλαίνεται!).

Λοιπόν σεις  οι συριζίτες στα λεκτικά εφευρήματα είστε…μανούλες!

Δεν φθάνει που είστε λαοπλάνοι, είστε και…λογοπλόκοι. (Στο είδος…επιστήμονες!). Ξεκινήσαμε από την δημιουργική ασάφεια, περάσαμε  στα ισοδύναμα, φθάσαμε στα αντισταθμιστικά  και τώρα μιλάμε για…αντίμετρα! και …μεταλιτότητα!.(Άκου μεταλιτότητα; Οι νεολογιστές …απορούν και τρελαίνονται!).

«Σύντροφοι», δεν καταλαβαίνουμε τι διαπραγματευτήκατε, δεν καταλαβαίνουμε τι μας λέτε (όπως τα λέτε). Και σεις, δεν καταλαβαίνετε τι λέτε! Κάτι μας κρύβετε, ως συνήθως. Και πάτε να το…καμουφλάρετε, να το σκεπάσετε. Ενώ ο κόσμος υποφέρει, σαν να μου φαίνεται πως το…γλεντάτε: Βγήκε ο Τσακαλώτος στη βουλή και ενώ έχει υποχρέωση να ενημερώσει για το τι συμφώνησε, άρχισε τα …αστειάκια και με… σαρδώνειο ειρωνικό ύφος είπε πως «τις μέρες αυτές με την διαπραγμάτευση με έχει χάσει η μανούλα μου! Και σεις με λέτε εξαφανισμένο και θέλετε ενημέρωση!;».

Εδώ και κάτι μέρες, που είναι και ο Χουλιαράκης, να βγουν και, επιτέλους, να εξηγήσουν στον κόσμο τι συμφώνησαν. Για την …ταμπακιέρα τίποτα, σιγή…ασυρμάτου!. Να μας πουν  να μας εξηγήσουν δηλαδή, πώς από το «ούτε ένα μέτρο, ούτε ένα ευρώ», φθάσαμε σε …ξέσκισμα αφορολόγητου, συντάξεων κ.λ.π. Και …(που είσαι ακόμα!), τι δεν ξέρουμε και τι έχουμε να δούμε!. Δεν υπάρχει …κουστούμι μέτρων δημοσιονομικά ουδέτερο. Οικονομικά είναι …αξιωματικό!

«Σύντροφοι», αυτό που φέρατε από τας …Ευρώπας είναι και πάλι συνταγή ήττας, ύφεσης και ύψιστου αδιεξόδου. Αυτή το φορά όμως …τσούζει και τσούζει πολύ!.

Ποτέ, σε καμιά χώρα δεν προνομοθετήθηκαν μέτρα εισπραξιμότητας. Ποτέ και πουθενά!. Και προκύπτει εύλογο το ερώτημα: Γιατί μέτρα και…κόντρα μέτρα, αφού θα έχουμε αυτομάτως …αντίμετρα; Ποιος ο λόγος; Δηλαδή, εδώ πάτε να μας τρελάνετε;

Πάντως εγώ κρατώντας ένα λογαριασμό της ΔΕΗ  θα στηθώ μπροστά στον καθρέφτη και θα περιμένω αυτόματα να μού’ρθει πίσω το αντίμετρο!

Όταν θα μου ξεφτιλιστεί η σύνταξη, το ίδιο: Θα περιμένω μπροστά στον καθρέφτη να μου γυρίσει πίσω τα λεφτά που θα μου έχετε πάρει με την απομείωση!.

Έτσι δεν μου είπατε; Έτσι …απλοϊκά  δεν μου εξήγησαν τη συμφωνία τα στελέχη σας;

Τι θέλετε; Τι επιδιώκετε; Δηλαδή με την κοινωνία …ανασκολοπισμένη, τι μας ζητάτε; Μιθριδατισμό και ..σύνδρομο της Στοκχόλμης; Δηλαδή να…χαλαρώσουμε και να το…απολαύσουμε; «Σύντροφοι»  είστε μακρυά νυκτωμένοι. Δεν θα σας βγει…Στην Ελλάδα μας περισσεύει η αυταπάτη ενώ μας λείπει η αυτοκριτική!. Είστε παράφορα ερωτευμένοι με την εξουσία. Αυτό πληρώνουμε!. Όμως το …καρναβάλι τελειώνει, αρκετά, τέλος με την μασκαράτα!.. Ξέρετε τι λέει θυμόσοφα ο λαός; «Όσο περισσότερο ανεβαίνει στο δέντρο η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται …ο κώλος της!».
Να το θυμάσθε!...


Tου Μπάμπη Μώκου..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE