links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Για την… εξυπηρέτηση των «υπερχρεωμένων νοικοκυριών» περνούν όλες οι οφειλές στο ΚΕΑΟ!

Για την… εξυπηρέτηση των «υπερχρεωμένων νοικοκυριών» περνούν όλες οι οφειλές στο ΚΕΑΟ!
Με μια τουλάχιστον περίεργη ανακοίνωση επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας να διαψεύσει δημοσιεύματα για επερχόμενες κατασχέσεις εις βάρος όσων χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία ποσά μικρότερα και των 5.000 ευρώ.
Τα δημοσιεύματα βασίζονται στην υπουργική απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, με την οποία διαβιβάζει το σύνολο των ασφαλιστικών οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Τι λέει στη σχετική ανακοίνωση-διάψευση το υπουργείο Εργασίας; Ότι «η πράξη αυτή κρίθηκε αναγκαία καθώς οι οφειλέτες αδυνατούσαν να προσκομίσουν στα δικαστήρια τις απαιτούμενες βεβαιώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), με συνέπεια να μην έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών».  
Δηλαδή, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούσαν αν δώσουν βεβαιώσεις, κάτι που θα το κάνει το ΚΕΑΟ… εξυπηρετώντας αποτελεσματικότερα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;
Με την ίδια ανακοίνωση, πάντως, το υπουργείο επισημαίνει, επίσης, ότι «όσον αφορά τις κατηγορίες της ΝΔ, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει καταστήσει σαφές ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου 2016, με δελτίο Τύπου, τα εξής: “Η διαβίβαση των ασφαλιστικών οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ στο ΚΕΑΟ δεν συνδέεται με τη διαδικασία των κατασχέσεων και ούτε αλλάζει κάτι σχετικά με αυτή. Καμία κατάσχεση δεν έχει γίνει και δεν πρόκειται να γίνει για τέτοιου ύψους οφειλές. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση. Κατασχέσεις επιδιώκονται μόνο όπου υπάρχουν περιουσίες και μεγάλες οφειλές με αποδεδειγμένη δυνατότητα καταβολής εισφορών που δεν γίνεται”».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE