links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Σταύρος Μαυρίδης: Συγκλονίζει το "τσουνάμι" αγάπης από απλούς πολίτες για τον άτυχο ηθοποιό

Τσουνάμι αγάπης για τον ηθοποιό Σταύρο Μαυρίδη

www.espressonews.gr 
Κύμα αγάπης και συμπαράστασης από απλούς ανθρώπους δέχτηκε ο Σταύρος Μαυρίδης, ύστερα από την είδηση της εξαφάνισής του και των προβλημάτων υγείας που, όπως αποδείχτηκε, αντιμετωπίζει.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ   Φωτό: Χρήστος Ζήνας
To δράμα του ηθοποιού, ο οποίος την περασμένη Κυριακή βρέθηκε κατόπιν μαραθώνιας αναζήτησης στο σπίτι του σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και με εισαγγελική παραγγελία νοσηλεύεται πλέον στο Νευρολογικό Τμήμα του Θριάσιου Νοσοκομείου, συγκίνησε πλήθος κόσμου, που με κάθε τρόπο θέλει να βοηθήσει τον «Φωτάρα» (της δημοφιλούς σειράς «Εγκλήματα» του ΑΝΤ1) και να του συμπαρασταθεί.

Νευρολόγοι προσφέρονται να τον κουράρουν, νοσοκόμες επιθυμούν αφιλοκερδώς να του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθαρίστριες να καθαρίζουν δωρεάν το σπίτι του, μέχρι και πρώην τρόφιμοι ψυχιατρικών ιδρυμάτων υποστηρίζουν πως «έχουν τον τρόπο να τον στηρίξουν ψυχολογικά, όταν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο». Άτομα όλων των ηλικιών προσπαθούν να έρθουν σε επαφή μαζί του για να του πουν έναν καλό λόγο ή ακόμη και να του κρατήσουν συντροφιά στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, υπήρξε θαυμάστριά του που πρότεινε να τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο προκειμένου να του απαγγέλλει ποιήματα!
Αποδέκτης αλλά και μάρτυρας αυτής της «έκρηξης» αγάπης στο πρόσωπο του ηθοποιού είναι ο καλός φίλος και συνάδελφός του Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αποκάλυψε στην «Espresso» πως από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα το κινητό του τηλέφωνο και η σελίδα του στο facebook κατακλύστηκαν από μηνύματα συμπαράστασης, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων για εκείνον.

«Ως πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ (σ.σ.: Ταμείο Αλληλοϋποστήριξης Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου σε ηθοποιό που γίνεται γνωστό κάποιο πρόβλημά του. Μιλάμε για φοβερή κινητοποίηση.
Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ αυτό. Πρέπει στην κυριολεξία το τηλέφωνό μου να έχει χτυπήσει πάνω από 500 φορές για να μου πουν -άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος- πως θέλουν να βοηθήσουν τον Σταύρο. Από πλευράς προσφορών και τι δεν άκουσα! Κάποιοι νευρολόγοι και ψυχίατροι με παρακαλούσαν να τους φέρω σε επαφή μαζί του για να τον αναλάβουν.
Επίσης, ένας κύριος μου πρότεινε να δημιουργηθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Μαυρίδη και καθένας να καταθέτει τον οβολό του» μας λέει ο ηθοποιός και προσθέτει ότι δεν ήταν λίγα τα άτομα που προσφέρθηκαν να του παράσχουν δωρεάν στέγη και τροφή, εξηγώντας πως μάλλον δεν κατάλαβαν ότι ο Σταύρος δεν είναι άστεγος.
«Έχει δικό του σπίτι στην Κυψέλη κι από ό,τι ξέρω, υπάρχει κι άλλο ένα στη Σαλαμίνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αν του πρότεινα να μείνει στο “Σπίτι του ηθοποιού”, ήταν για να μην είναι μόνος του. Όταν δούλευε σε σουβλατζίδικο και μετά ως διανομέας φυλλαδίων, έβγαζε κάποια χρήματα για να ζει. Αλλά κι εμείς στο θέατρο Χατζηχρήστου τού είχαμε προσφέρει δουλειά -να με αντικαταστήσει για δύο μήνες από τον καινούργιο χρόνο- και, πραγματικά, είχε χαρεί και το περίμενε πώς και πώς. Λυπάμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Τώρα βέβαια αυτό που προέχει είναι γίνει καλά και να μη βάζει κακές ιδέες στο μυαλό του».
Στο πλευρό του
«Πάντως εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, όπως οι ηθοποιοί Βάνα Ντόβα και Λίτσα Γιάννου, που αμέσως την Κυριακή έσπευσαν στο σπίτι του για να δουν αν είναι καλά, θα είμαστε στο πλευρό του. Για το ΤΑΣΕΗ δεν το συζητώ, θα βρίσκεται δίπλα του με κάθε τρόπο» λέει ο Σπύρος, ο οποίος αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στο ταλέντο του Σταύρου Μαυρίδη, τονίζοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε συνεργάτης του Γιάννη Κακλέα στον Τεχνοχώρο.
Η φάρσα
Επίσης, δηλώνει πως ο ηθοποιός έχει μεγάλο λαϊκό έρεισμα και αυτό φάνηκε και από μια φάρσα που στο παρελθόν τού είχε κάνει ο Χρήστος Φερεντίνος, στην εκπομπή «Μπαμ», καθώς το βίντεο στο YouTube έχει χιλιάδες views.
Οι δύο συνάδελφοι, μάλιστα, μιλούν πολύ συχνά στο τηλέφωνο.
«Ο Σταύρος μού είπε πως θα τον επισκέπτονταν τα αδέλφια του στο νοσοκομείο. Οσο για το πώς πάει, μίλησα με τη γιατρό του και μου είπε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα πάρει εξιτήριο, αλλά το γεγονός ότι η υγεία του βελτιώνεται είναι πολύ ευχάριστο» μας λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας, που έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τον Μαυρίδη και γνωρίζει καλά τις καλλιτεχνικές -και όχι μόνο- ευαισθησίες του.

«Εχει ταλέντο και στο γράψιμο. Μάλιστα πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τον τίτλο “Ελλήνων έλευσις”, το οποίο αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σαλαμίνα, και μου έλεγε πως θέλει να το παρουσιάσει σε εκδήλωση» αποκαλύπτει ο ηθοποιός και φύλακας-άγγελος πολλών καλλιτεχνών που έχουν ανάγκη κάθε είδους στήριξης και συμπαράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE