links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

«ΜΙΑ…ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΡΟΜΟΣ!». Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος.

«Ο σωστός πολιτικός κουρεύει το πρόβατο.
 Ο πολιτικάντης το…γδέρνει!».
 (Aystin O’ Malley-1858 -1932) 
 Αμερικανός γιατρός και συγγραφέας.
Την ώρα που το…φευγιό του Φιντέλ ανεβάζει την επαναστατική libido,την ώρα που…ημέτεροι, αλαλλάζουν έμπλεοι κομματικού πάθους στα εγκαίνια πρωθυπουργικού  Γραφείου στην συμπρωτεύουσα (!), ευδιάκριτο στη χώρα το πολιτικό εκκρεμές ένθεν-κακείθεν και το ιδεολογικό κυβερνητικό vertico πασιφανές .

Με επαπειλούμενες εκλογές η Ελλάδα δεν ξέρει… που πατά και που πηγαίνει. Προϋπολογισμοί δυσθεώρητα φορολογοκεντρικοί κατατίθενται. «Σιδηροπενία» του…πόπολου, φόροι-φόροι, μέτρα…κατά ριπάς και…παραινέσεις των κρατούντων του στυλ: «Βόηθα με φτωχέ να μην σου μοιάσω!».

Στον ορίζοντα,στην καθημερινότητα…ευρωτίαση απροσμέτρητη. Ένας λαός… κατακείμενος, που τον απειλούν! πως θα του φορολογήσουν ακόμα και και τις…αναλήψεις!(;). Ελλάδα των τραπεζών, τράπεζες των Ευρωπαίων! και η…εκδίκηση των ΑΤΜ αδιάλειπτη!

Κι’από την άλλη θεσιθήρες, μετακλητοί  και καρεκλοκένταυροι σε…πανηγύρι! και…βεγγέρες!. Τα ίδια και τα ίδια!. Νεποτισμός και αισχρή αδηφαγία των ημετέρων.

Η ψυχολογία της κοινωνίας στα…τάρταρα. Τα πάντα άδηλα. Σκοποί, στόχοι ,αξίες σε… παραπλευρικότητα που μεταθέτει ουσιαστικά την έμφαση και δίνει άφεση σε καθημερινές πρακτικές. Και κατόπιν στημένες κατά προσομοίωση…αντιμωλιακές λογικές κυβερνητισμού. Από την υπεσχημένη αποδυνάμωση της πολιτικής παθογένειας, σφοδρή ανατροφοδότησή και διόγκωσή της στο μη παρέκει.
Η χώρα έρμαιο αναίσχυντου επικίνδυνου δυισμού και…κοντόθωρης ιδεοληπτικής στρατηγικής. Φλάμπουρα οπορτονιστικής …παραπλευρικότητας. Κι’αντί…δυό δράμια λόγια, εμμονική και πάλι πρόταξη ψευδοεπαναστατικού αριστερόφρονος αφηγήματος. Δηλώσεις, δηλώσεις,τσιτάτα και ως συνήθως υπαναχωρήσεις, τα υπογράφουμε όλα και μετά …πλακωνόμαστε στους ολοφυρμούς, στο… κλάμα!

Αβελτηριακή επί σκοπώ αποσιώπηση της δυστυχίας,την ώρα που οι όντως φτωχοί και όχι οι …δήθεν «γλείφουν τις πληγές τους!»

Την ώρα που ως κρατούντες είμαστε σε ικετευτικό αμφιθυμικό επαναστατικό mute, Κούβα, Αθήνα, κάλπες φαντάζουν ένα…πούρο…δρόμος!. Αλλά ο κοσμάκης σε…limbo!.

Μάχες-μάχες –μάχες «διαπραγμάτευση»-αξιολόγηση…staff lever agreement και το…σίκουελ…αδειανό πουκάμισο!.(Τρελλαθήκαμε με τους ξενόφερτους οικονομικούς όρους!). To 4o μνημόνιο επί θύραις.

Έρχονται και τα εργασιακά, τα gero hoyer contract (οι λεγόμενοι…εξτραντζήδες που περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο για μεροκάματο μιας ημέρας τη βδομάδα). Έρχονται και τα on job hoyer gero (συμβάσεις για εργασία της μιας ώρας!). Κατά τα άλλα κοινωνική…κατεδάφιση.

Ήρθε και ο χειμώνας  και η φτώχεια πάλι θα… ζεσταθεί καίγοντας ότι απόμεινε από παλιά…μπαουλοντίβανα και …ντιβανοκασέλλες! (Το επίδομα πετρελαίου,ως γνωστόν,θα δοθεί την …άνοιξη!). Μωρέ…μπράβο!

Άσε που ως ιθύνοντες» αρχίσαμε πάλι το…σκούξιμο. Αυτά παθαίνει κανείς όταν η πραγματικότητα συναντά την φαντασίωση. Για να πιστοποιηθεί πως από την υπεράσπιση αρχών ως την πλήρη παράδοση είναι μια…καρέκλα δρόμος!

Ακριβώς αυτό, ήδη για τον κόσμο στη διάρκεια της διετούς κυβερνητικής περιοδολόγησης,από αρχική  υποψία,έγινε εντύπωση και τελικά …άποψη. Ισχυρή και ακλόνητη. Οι Έλληνες δεν είναι ούτε…νενέκοι,ούτε χαχόλοι!.

Ο λαικισμός έχει… κοντά  ποδάρια!

Δυό χρόνια τώρα,δεν έχετε αφήσει ταξίδι για ταξίδι, προορισμό για προορισμό. Και να… Ινδίες και να… Κίνες και να… Αμερικές, απ’ άκρη σ’άκρη του πλανήτη. Ήρθατε δηλαδή να εκπληρώσετε το…ταξιδιωτικό σας σύνδρομο; Τάχα μου για επενδύσεις; Ποιες επενδύσεις; Και ο…φουκαράς ο Έλληνας πληρώνει και ξαναπληρώνει.

Ξορκίζετε και αναθεματίζετε και τις εκλογές. Ξέρετε γιατί; Αν πάτε σε εκλογές θα συντριβείτε, γιατί έχετε ήδη… συντριβεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού. Όπως και κάποιοι άλλοι, πρίν από σας.
Με την διαφορά ότι σείς το έχετε…παρακάνει!.
«Σύντροφοι», δεν…αρέσετε πιά!.
Τέλος.
Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE