links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Έλληνες καλλιτέχνες που μας «αποχαιρέτησαν» μέσα στο 2016..

«'Εφυγε» από την ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης

Το 2016 ήταν ένα έτος που μετρήσαμε πολλές απώλειες. Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησε πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες... Δίσεκτο όνομα και πράγμα. 

Οι θάνατοι που στιγμάτισαν την χρονιά αυτή είναι οι ακόλουθοι:
Στις 5 Δεκεμβρίου πέθανε ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο Πέτρος Φυσσούν σε ηλικία 83 ετών.Είχε παίξει σε πολλές ταινίες και είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.
Ο ηθοποιός Θεόδωρος Ντόβας πέθανε μέσα στο Νοέμβριο ύστερα από καρδιακό επεισόδιο και η σορός του μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζαγορά Πηλίου, όπου και κηδεύτηκε.
Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βασιλείου. Είχε πάρει μέρος και είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης έχει δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο χτυπημένος από τον καρκίνο και πάλεψε γενναία, αλλά δυστυχώς κατέληξε στις 2 Νοεμβρίου.

Τέλη Οκτωβρίου, πέθανε ο Πάνος Νικολαϊδης, όπου εργάστηκε στον κινηματογράφο και για ένα μεγάλο διάστημα και στη διαφήμιση. Είχε συμμετάσχει σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Το ρετιρέ», «Ιδιαιτέρα για κλάματα», «Το τρίτο στεφάνι», «Η αίθουσα του θρόνου», «7 θανάσιμες πεθερές: Η φαρμακόγλωσση πεθερά» και σε πολλές άλλες.

Άφησε την τελευταία της πνοή στα 83 της χρόνια η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, Νάντια Κωνσταντοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 9 Οκτωβρίου νικημένη από το Αλτσχάιμερ.

 Η ηθοποιός Σοφία Ρούμπου άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 68 ετών στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Ο Λάμπρος Χαβελας έφυγε ξαφνικά σε τροχαίο στο Ψυχικό, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε τη μοτοσυκλέτα του δημοσιογράφου σε παράδρομο της Λεωφ. Κηφισίας και τον τραυμάτισε θανάσιμα.
Στις αρχές Αυγούστου, «έφυγε» από τη ζωή η Ντόρα Σιμοπούλου, σε ηλικία 75 ετών. Μια είδηση που έγινε γνωστή σχεδόν ένα μήνα μετά, ύστερα από ανάρτηση του ηθοποιού Πάνου Κατέρη. Η αείμνηστη ηθοποιός έδινε πολύ σπάνια συνεντεύξεις.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου «έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος με μη υποβοηθούμενη ευθανασία, ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του:"Πίστευα και πιστεύω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέξει το πότε και το πώς του θανάτου του. Μανιάζω στη σκέψη ότι ο γιατρός, ο παπάς ή ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα να σου υπαγορεύσει εκείνος τους όρους του θανάτου σου. Κι αυτή μου η πεποίθηση έγινε ακόμη πιο βιωματική διότι όλους αυτούς τους μήνες είδα στα νοσοκομεία εξαιρετικά καταθλιπτικές, απάνθρωπες σκηνές." είχε πει σε συνέντευξή του.

Ο Aνδρέας Μπάρκουλης πέθανε σε ηλικία 80 ετών. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες του μέρες στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου άφησε και την τελευταία του πνοή στις 23 Αυγούστου και σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του και στους θαυμαστές του.

Πέθανε στις 22 Αυγούστου από ανακοπή καρδιάς, η Κάσσυ Τζάνετ –όπως ήταν γνωστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα- η αδελφή του Αλέκου Τζενετάκου.

Έφυγε από τη ζωή στα 47 του μόλις χρόνια ο ηθοποιός, μουσικός και παρουσιαστής Δημήτρης Μενούνος και βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του.

Η ηθοποιός Έφη Οικονόμου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 79 χρονών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αιγαίου, ενώ λίγες ώρες πριν έκανε ανέμελες διακοπές με τον σύζυγό της (επίσης ηθοποιό) Χάρη Παναγιώτου στο εξοχικό τους στο Διακοφτό, κολυμπώντας και παίζοντας μαζί του ακόμη μία παρτίδα σκραμπλ.

Ο ηθοποιός της δεκαετίας του '80 Αλέκος Γιαννάκης, που συμμετείχε και στο "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα" «έφυγε» από τη ζωή στα μέσα Ιουλίου και η κηδεία του έγινε στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι.

Πέθανε η ηθοποιός Λίντα Γίγα, που είχε βγει Playmate το 1987 του ελληνικού Playboy. Το δυσάρεστο γεγονός είχε ανακοινώσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η Καίτη Φίνου, επισημαίνοντας πως δεν άντεξε και υπέκυψε στη ασθένεια που την ταλαιπωρούσε από τη δεκαετία του ΄90.
Ήταν μόλις πενήντα ετών και έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη την κοσμική Αθήνα.Ο λόγος για τον Γιώργο Αράπη ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο ωραίους άντρες στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας τις δεκαετίες του ’80 και του ‘90.

Αρχές ιουνίου, έφυγε σε ηλικία 49 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης και γιος του Χάρρυ Κλύνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Το Μάιο πέθανε ξαφνικά στα 45 της χρόνια η ηθοποιός Αντωνία Μασσέρα. Τη δυσάρεστη είδηση την έγραψε ο σκηνοθέτης, Γιώργος Βούρος στο Facebook:
Έφυγε από τη ζωή και η «Ελληνίδ Εντίθ Πιαφ» Φραντσέσκα Ιακωβίδου. Η τραγουδίστρια και ηθοποιός «έφυγε» πλήρης ημερών και ήταν κόρη της ποιήτριας και συγγραφέως Λιλής Ιακωβίδη-Πατρικίου, ενώ υπήρξε παντρεμένη με τον ζωγράφο και χαράκτη Χρίστο Δαγκλή.

Ο ξαφνικός θάνατος του Γιάννη Αγγελάκη σκόρπισε θλίψη στον χώρο της showbiz. Η κηδεία του make up artist έγινε την Παρασκευή 6 Μαϊου στις 13.45 το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Ζωγράφου. Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Την τελευταία του πνοή μέσα στο 2016 άφησε και ο Γιάννης Βόγλης, μετά από πολύμηνη ασθένεια.
Ο Γιάννης Βόγλης νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσα σε δυόμιση μήνες, έκανε τρία χειρουργεία. Ο ηθοποιός έπασχε από ειλεό. Δυστυχώς στις 20 Απριλίου πέθανε.

18 Φεβρουαρίου ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Ήταν η πιο σοκαριστική είδηση του 2016. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και η αγάπη του κόσμου για αυτόν τον ταλαντούχο τραγουδιστή, που έφυγε έτσι ξαφνικά είναι αμείωτη.

Η Νατάσα Μανίσαλη «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 55 χρονών νικημένη από τον καρκίνο τα ξημερώματα τις 5 Φεβρουαρίου του 2016. Η ηθοποιός σε συνεντεύξεις της είχε αναφέρει πως είχε χάσει από καρκίνο δικά της πρόσωπα και από αυτή την αρρώστια έφυγε και εκείνη.

Πηγή: www.gossip-tv.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE