links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ. Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κ.Ο. Αμφιλοχίας

ΚΚΕ. Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κ.Ο. Αμφιλοχίας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά η συνεστίαση της Κ.Ο. Αμφιλοχίας του ΚΚΕ όπου μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν το «παρών» το βράδυ του Σαββάτου στη ψαροταβέρνα «Αμβρακία» στην Αμφιλοχία, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος και μπροστά στην πορεία εορτασμού των 100 χρόνων που συμπληρώνονται το 2018.
Στο καλωσόρισμα εκ μέρους της οργάνωσης, η Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, μέλος του γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο λόγο που κάθε χρόνο κάνουν οι Κομματικές Οργανώσεις το γλέντι αυτό, ότι είναι δεμένο με την οικονομική εξόρμηση που βρίσκεται το Κόμμα την περίοδο αυτή.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις. Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί αποφασιστικά, απανωτά νέα πλήγματα, στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου και η αξιωματική αντιπολίτευση, της ζητά ουσιαστικά να επιταχύνει στην ίδια κατεύθυνση.
Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες, γιατί εγκλωβίζει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς, σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, που ευθύνονται και για τους πολέμους και για τους ξεριζωμένους τους πρόσφυγες και για την επαναχάραξη συνόρων, αλλά και την υπόθαλψη της προκλητικότητας, της επιθετικότητας της Τουρκίας που έφτασε να δηλώνει ωμά ότι δεν αναγνωρίζει την ελληνικότητα, λέει, 18 νησιών του Αιγαίου, να αμφισβητεί τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης, να μιλάει ανοιχτά για Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, την ίδια στιγμή που προωθείται με γοργούς ρυθμούς και ισχυρές πιέσεις ένα νέο διχοτομικό σχέδιο για το Κυπριακό, το οποίο αλλάζει ριζικά την ουσία του προβλήματος, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής.
Κλείνοντας τόνισε: «ότι ο λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και το ΚΚΕ καλεί όλους όσοι βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις, τους λέμε ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να σας εκφράσει είναι το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις σας.
Σας καλούμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Γιατί είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Γιατί προβάλλει την ανάπτυξη που θα ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών .Είναι ρεαλιστική, γιατί υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Το ζητούμενο είναι να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, για ν' αλλάξει τελικά χέρια η εξουσία. Να πάρει η εργατική τάξη, ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας, την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Να αποδεσμευτεί η χώρα από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ισότιμες οικονομικές σχέσεις με άλλα κράτη.


Για να μπορέσει ο λαός να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του, με τις δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη κι η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας».

ΑΠΟ: www.aixmi-news.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE