links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία. Μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα - Πληροφορίες για επιζώντες

Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία. Μετέφερε  ποδοσφαιρική ομάδα - Πληροφορίες για επιζώντες

76 νεκροί, 5 επιζώντες


Αεροσκάφος με περισσότερους από 81 επιβαίνοντες - εκ των οποίων 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος- που είχε αναχωρήσει από τη Βολιβία, συνετρίβη στην Κολομβία, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές του αεροδρομίου Ριονέγκρο, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί, ανάμεσα τους μια ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.
Όπως αναφέρει το Russia Today, έξι επιβάτες του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για νεκρούς, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός.
Αρχικά, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δέκα επιζώντες.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατευθυνόταν από τη Βολιβία προς το αεροδρόμιο του Rionegro όταν συνετρίβη,  στην περιοχή Cerro Gordo στην επαρχία La Union.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των αρχών, αναφέρεται ότι το αεροπλάνο μάλλον παρουσίασε βλάβη στα ηλεκτρικά, ενώ ο δήμαρχος της πόλης La Ceja, ο Elkin Ospina, δήλωσε ότι το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα, όπως αναφέρει η El Universo.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και ήδη έχει εκκενωθεί ο χώρος και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης ζωντανών επιβατών. Όπως μεταδίδει το δίκτυο TeleSur, οι αρχές μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο στην La Ceja, ενώ και το αεροδρόμιο Χαοσέ ΜΑρία Κόρντοβα στο Rionegro έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές στην επιχείριση διάδωσης.
Το νοσοκομείο του San Vicente αναμένει την μεταφορά των τραυματιών
Μέσα στο αεροπλάνο επέβαινε και η βραζιλιάνικη ομάδα ποδοσφαίρου Τσαπεκοένσε, η οποία επρόκειτο να δώσει αγώνες στην Κολομβία, για τους τελικούς του πρωταθλήματος της Νότιας Αμερικής.
Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους.


Madata.GRMadata.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE