links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Το γαϊδουρινό γάλα: Οφέλη και Ιδιότητες

latte-donkey-milk.jpg
Ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες έχει το γάλα του γαϊδουριού, που θεωρείται διατροφικά μακράν καλύτερο από το αγελαδινό και πιο κοντινό στο μητρικό, καθώς είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
 Σύμφωνα με έρευνες, το γάλα της γαϊδούρας έχει ιδιότητες αντιγήρανσης και αναγεννητικά συστατικά και προλαμβάνει ορισμένες ασθένειες του δέρματος.

Ακόμα, περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών, ενώ ακόμα βελτιώνει και τη διαδικασία της επούλωσης.
Τα μεταλλικά άλατα του γαϊδουρινού γάλακτος επιτρέπουν στο δέρμα να καθαρίζεται, εφόσον αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με στόχο τη δημιουργία νέων ζωντανών κυττάρων. Ας τα δούμε όμως όλα αυτά πιο αναλυτικά:

http://www.latte.gr/images/gallery/images_lg/donkey-latte.jpg
Γαιδουρινό γάλα - Ιδιότητες γάλακτος και γιατί είναι πιο υγιεινό 
Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν μια άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες, οι Ρωμαίοι το εξυμνούσαν ως ένα ποτό πολυτελείας. Ο Ιπποκράτης το συνιστούσε για όλα τα είδη των ασθενειών και των παθήσεων. Το γαιδουρινό γάλα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμο για τους αρχαίους.

Είναι πολύ θρεπτικό, δεν χρειάζεται παστερίωση και θεωρείται ότι είναι το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό γάλα του ανθρώπου. Περιέχει περισσότερη λακτόζη και λιγότερα λιπαρά
από το αγελαδινό γάλα και χαρακτηρίζεται απο μια γλυκιά ελαφριά γεύση. Επίσης είναι πολύ πιο εύπεπτο από όλα τα είδη γάλακτος. Μια πλούσια ποικιλία βιταμινών το καθιστούν ελκυστικό τόσο για την κατανάλωση όσο και για την περιποίηση της επιδερμίδας. Δείτε παρακάτω μερικές από τις χρήσεις του γάλακτος γαϊδουριών:

Διατροφικές χρήσεις του γάλακτος γαϊδουριών περιλαμβάνουν: 

Υποκατάσταση του ανθρωπίνου μητρικού γάλακτος
- Μια εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα σε παιδιά με αλλεργίες. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα γαϊδουριού θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα για τα παιδιά με αλλεργικές αντιδράσεις στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος. Η μελέτη κατάληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με αλλεργίες, ύστερα από μια μακρόχρονη χρήση γάλακτος γαϊδάρου δεν ξαναπαρουσίασαν κάποια αλλεργία και είχαν φυσιολογικό ποσοστό αύξησης για τις ηλικίες τους.
- Για τα παιδιά,γενικότερα,για να κατοχυρώσουν την ανάπτυξη τους
- Οι ηλικιωμένοι με οστεοπόρωση  - Αναρρώσαντες, Ως μια υγιή φυσική εναλλακτική λύση στη διατροφή σας.
http://nstatic.tanea.gr/files/temp2/8ea65ad110e30da5f903bda41d232278.jpg
Φαρμακευτικές 
Το γαιδουρόγαλα ήταν ευρέως γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και το χρησιμοποιούσαν στην ιατρική κατά την αρχαιότητα, καθώς και οι γιατροί το συνιστούσαν για τη θεραπεία όλων των ασθενειών και παθήσεων. Ενδεικτικά:
- Δηλητήρια εξουδετερώθηκαν με γάλα γαϊδούρας από δαγκώματα φιδιών.
- Ενίσχυση δοντιών και ίαση τους.
- Πόνος αρθρώσεων, δυσκοιλιότητα, άσθμα, έλκος στομάχου, συμπτώματα χαλάρωσης εμμηνόριας,
πονόλαιμος και ίσως το σημαντικότερο την θεραπεία της φυματίωσης (ΤΒ) και πιο γενικά βήχας κάθε είδους.

Η πιο ηλικιωμένη γυναίκα του κόσμου, η Maria Esther de Capovilla απο τον ισημερινό, που πέθανε το 2006 σε ηλικία 116 ετών, όταν ερωτήθηκε για το μυστικό της μακροζωίας της είπε: (και επιβεβαιώθηκε και από την οικογένεια της) ότι οφειλόταν σε μια ημερησία δόση γάλακτος γαϊδούρας!

Στην Ινδία ακόμη και σήμερα το γάλα γαϊδούρας δίνεται σε νεογέννητα μωρά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος καθώς και για να "έχουν μια καλή, ισχυρή φωνή" και ας μην ξεχνάμε ότι το γάλα γαϊδούρας χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα, τη δεκαετία του 1970 στην Ελλάδα ως μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για τον κοκίτη!

Καλλυντικά - Περιποίηση Προσώπου 
- Η ιστορία μας λέει ότι η βασίλισσα Kλεοπάτρα, η σύζυγος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα καθώς και η αδελφή του Ναπολέοντα, επικαλούνται γάλα γαϊδάρου για καλλυντικά τους.
Υπάρχουν προϊόντα περιποίησης δέρματος στην αγορά που χρησιμοποιούν ως βάση το γαϊδουρινό γάλα,
συμπεριλαμβανομένων σαπούνια, κρέμες προσώπου, κρέμες μπάνιου κ.λ.π..
- Η πλούσια σύνθεση του γάλακτος με τα υψηλά επίπεδα των φωσφολιπιδίων πρωτεΐνης και ceramides το καθιστούν εξαιρετικό για την αντιγύρανση, την θεραπεία των ρυτίδων καθώς και για την αναδιάρθρωση και αναγέννηση του προσώπου με εξαιρετικά αποτελέσματα.
- Έχει τρομερά οφέλη στη θεραπεία για το ξηρό δέρμα, τα εκζέματα την ακμή αλλά και την ψωρίαση.
- Είναι ιδιαιτέρα απορροφητικό και φιλικό για ευαίσθητα δέρματα.

Πηγές Άρθρου: ygeia.tanea.gr   -  www.latte.gr  - xapaki.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE