ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Οδηγία της Samsung προς τους χρήστες του Galaxy Note 7 να κλείσουν τα κινητά τους. Υπάρχει κίνδυνος να εκραγούν

SAMSUNG GALAXY NOTE 7 FIRE
Η εταιρεία Samsung Electronics Co Ltd ανακάλεσε τις πωλήσεις της συσκευής κινητού Galaxy Note 7, ενώ ζήτησε από όσους το έχουν αγοράσει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, καθώς διερευνά τις αναφορές για την ανάφλεξη των κινητών της αναφερόμενης συσκευής.
Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας συνιστούν στους επιβάτες να σταματήσουν τη χρήση του κινητού μετά τον καπνό που εντοπίστηκε σε συσκευή που είχε αντικατασταθεί κι οδήγησε στην εγκατάλειψη αεροσκάφους από τους επιβάτες στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Επτά ημέρες νωρίτερα ένας άνθρωπος στο Κεντάκι των ΗΠΑ κινδύνευσε να καεί ζωντανός όταν ξύπνησε και είδε την κρεβατοκάμαρά του γεμάτη με καπνό.
Σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας, η εταιρεία κάλεσε όσους έχουν Galaxy Note 7 είτε την αρχική συσκευή είτε συσκευή-«αντικαταστάτη» την οποία πήραν έπειτα από τον πρώτο κύκλο ανάκλησης smartphones, να την απενεργοποιήσουν άμεσα και να αναζητήσουν επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή για άλλα κινητά τηλέφωνα.
Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας εντοπίστηκε μια νέα βλάβη στο Galaxy Note 7 χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τι αφορά αυτή τη βλάβη.
Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακάλεσε 2,5 εκατομμύρια συσκευές.
Τι συμβαίνει

Τα έξυπνα κινητά έχουν μπαταρίες λιθίου και οι εταιρείες βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους για το ποια θα λανσάρει την μπαταρία εκείνη που ο χρόνος ζωής της θα είναι μεγαλύτερος. Έτσι τις κάνουν όλο και μικρότερες σε μέγεθος. Όμως σε αυτή την περίπτωση εικάζεται ότι τα θετικά και αρνητικά ηλεκτρόδια έρχονται πολύ κοντά και με αποτέλεσμα να προκαλείται βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση της συσκευής που τελικά οδηγούν σε έκρηξη ή ανάφλεξη του κινητού.
Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη είναι δεδομένο ότι η εταιρεία διέρχεται σοβαρή κρίση δεδομένου ότι η Samsung βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού στην κατηγορία των smartphones με την Apple.
Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Hankyoreh» στη Νότια Κορέα η εταιρεία Samsung Electronics Co Ltd είναι πιθανό να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων του «έξυπνου» κινητού Galaxy Note 7, μετά την αναστολή της παραγωγής και πωλήσεων.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Samsung είναι πιθανό να προσπαθήσει ν' αποκαταστήσει τις οικονομικές απώλειες από το Note 7, μέσω ενίσχυσης της εμπορικής προώθησης των μοντέλων Galaxy S7, αλλά και του Note 5, το οποίο ήταν ο προκάτοχος του Note 7, για το 2015.
Η Samsung δε σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας.
ΗΠΑ: Σύσταση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την αποφυγή χρήσης

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να θέτουν εκτός λειτουργίας και να μην τοποθετούν εντός των αποσκευών τους που ελέγχονται ηλεκτρονικά τις συσκευές κινητών Samsung Galaxy Note 7, συμπεριλαμβανομένων και τις συσκευές του ίδιου τύπου, που έχουν αντικατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE