links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» (φωτο)

2
Aπό: agriniopress.gr
Το Εργαστήρι για νέους με ειδικές ανάγκες «Παναγία Ελεούσα» υποδέχθηκε σήμερα, στη Β΄ Εκπαιδευτική Μονάδα στο Αγρίνιο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ομάδα της χορωδίας των εκπαιδευομένων νέων τον καλωσόρισε με τραγούδι και του πρόσφερε λουλούδια.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο κ. Διονυσία Σαμαντά, το Διευθυντή κ. Δημήτρη Χειμαριώτη και μέλη του Δ.Σ. στα εργαστήρια της υφαντικής, κεραμικής και στο τμήμα αυτισμού.
Υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και ακολούθως μίλησε στα μέσα ενημέρωσης εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του από την επίσκεψη στο Εργαστήρι, τη δομή υποστήριξης των πιο αδύναμων παιδιών.
Συνεχάρη την πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζόμενους και όλους τους εθελοντές για την κατάθεση της αγάπης τους προκειμένου να λειτουργήσει με επιτυχία ο Φορέας. «Ο εθελοντισμός είναι βάλσαμο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και χρέος της κοινωνίας είναι να σταθεί κοντά σε τέτοιου είδους έργα που συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις δημόσιες Δομές», ανέφερε.
Η Πρόεδρος κυρία Σαμαντά, αφού τον ευχαρίστησε, υπογράμμισε ότι όλοι όσοι εργάζονται για το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», δίνουν λίγα και παίρνουν πολλά. Στη συνέχεια ενώπιον των εκπαιδευομένων και των παρευρισκόμενων και μετά τη σύντομη αναφορά της προέδρου  στη διαδρομή του Εργαστηρίου και την έκκλησή της «Μη μας ξεχνάτε», ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι πριν δέκα χρόνια είχε επισκεφθεί το Εργαστήρι με την αφορμή ποδοσφαιρικού αγώνα, στις 14/4/2006, μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του ελληνικού Κοινοβουλίου και του Συνδέσμου Διαιτητών νομού Αιτωλοακαρνανίας για τους σκοπούς του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».
Επεσήμανε την μεγάλη εξέλιξη που διαπίστωσε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τα συγχαρητήριά του. Με την παρουσία του,υπογράμμισε ότι θέλησε να τιμήσει το έργο και τη μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη, που έδωσε αγώνες για να ενταχθούν τα ΑμεΑ στην κοινωνία.Υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η αξιολόγηση των Δομών προκειμένου οι λιγοστοί πόροι, που διαθέτει η Πολιτεία για την κοινωνική μέριμνα, να κατανέμονται ορθολογικά.
Έδωσε μάλιστα την υπόσχεσή του ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», που συμβάλλει στην κοινωνική πρόνοια.
Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης: «Η κυρία Πρόεδρος είπε κάτι, το οποίο με άγγιξε ιδιαίτερα: Παίρνετε περισσότερη αγάπη από όσο δίνετε. Και πράγματι, με την παρουσία μου εδώ, θέλω να τιμήσω και το έργο και την προσφορά της Μαρίκας Μητσοτάκη, μιας γυναίκας, η οποία σε μια εποχή όπου τα ζητήματα αναπηρίας αντιμετωπίζονταν ακόμα με μεγάλες προκαταλήψεις, έκανε μια πολύ σπουδαία προσπάθεια, για να δώσει σε όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους, το δικαίωμα της ισότιμης κοινωνικής ένταξης.Εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ τον όρο “άτομα με ειδικές ανάγκες”. Χρησιμοποιώ τον όρο “άτομα με ειδικές δεξιότητες”. Και να ξέρετε, παιδιά, είστε όλα, με τον τρόπο σας, πάρα πολύ σπουδαία και πάρα πολύ μοναδικά. Και είστε τυχερά να είστε σε ένα χώρο όπου σας περιβάλλουν με αγάπη, όπου σας μαθαίνουν τέχνες, σας μαθαίνουν δεξιότητες και σας κάνουν τους καλύτερους που μπορεί να είστε. Και αυτό είναι μια πολύ σπουδαία υπηρεσία, την οποία με τον τρόπο σας παρέχετε στα παιδιά σας.Θέλω και πάλι να σας συγχαρώ, θέλω να ξέρετε ότι, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, θα σταθούμε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Όπως θα σταθούμε δίπλα και σε οποιαδήποτε ποιοτική προσπάθεια γίνεται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και της πρόνοιας.Στέκομαι ιδιαίτερα σε αυτό που είπε η κυρία Πρόεδρος: Αξιολόγηση. Όλοι αξιολογούμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Και η αξιολόγηση θα πρέπει να συνδέεται και με bonus. Όποιος κάνει αποδεδειγμένα καλύτερα τη δουλειά του, θα πρέπει από το Κράτος να παίρνει περισσότερα από τα λίγα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Και με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι όλοι θα γίνουμε καλύτεροι και όλοι θα μπούμε σε μια λογική να σεβόμαστε και τα χρήματα του φορολογούμενου, αλλά και τα χρήματα των πολλών, μικρών δωρητών, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, με ανιδιοτέλεια και με πολύ μεγάλη αγάπη. Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας κκ. Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης, ο πρώην Βουλευτής και σύμβουλος του κ. Σπήλιος Λιβανός, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας  κ. Φώτης Τσόλκας καθώς και πολιτευτές του νομού.
1
2
3
4
5
2
3
4 
Agriniopress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE