links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ…ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ!».- Γράφει ο Μπάμπης Κ. Μώκος

«Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα μέσα ενημέρωσης
 είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα!».
         (Enoch Powell-1912-1998.)
            Βρεττανός πολιτικός.
Επαίσχυντοι οπορτουνιστικοί πολιτικοί …ραντιέρηδες, «Θεωρία των παιγνίων» -«Θεωρία του δειλινού». Μιά επικοινωνιακή παρωδία, με αιχμαλώτους απαχθέντες, γραμματοκομιστές, Φλωρεντίες, ψηφιακά φάσματα , συχνότητες και τον …κακό τους τον φλάρο!.

Κάτι σαν  πολιτικό…Αρλεκιν!. Σαν τους «Δέκα μικρούς νέγρους» της Αγκάθα Κρίστι.

Ένα αριστοτεχνικά στημένο αποπροσανατολιστικό παιχνίδι που απευθύνεται στα ένστικτα, στο θυμικό του κάθε Έλληνα για να κατευνάσει μια …άλλη πλευρά του θυμικού του που λέει λογαριασμοί, ΕΝΦΙΑ, δόσεις, δάνεια,επικουρικές, ΕΚΑΣ  κ.α.
Ένας φαύλος κύκλος σκέψεων όπου η λογική δοκιμάζεται. Ένα καθαρτήριο του… Δάντη. Κι΄ο κόσμος «στού λιναριού τα …πάθη!».

Πολιτική πονηριά και θράσος απροσμέτρητο. Το δυστύχημα πως υπάρχουν ακόμη ορισμένοι να ισχυρίζονται: «Κοίτα να δεις. Για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση άπλωσε το χέρι και έβαλε χέρι στους έχοντες, στη διαπλοκή!».

Είναι να απορεί κανείς με τα…καμώματα κάποιων , σε έναν τόπο όπου η λογική έχει αποδράσει. Είναι να γελά κανείς με κάποιους «συντρόφους» που ηλίθια ισχυρίζονται πως «είναι καιρός η πολιτική να επικρατήσει των οικονομικών συμφερόντων!».

Ώστε έτσι «σύντροφοι»; Δηλαδή τώρα  όλα για σας είναι  comme il faut, αλλά τα compremi με τον …δικό σας που του δώσατε και άδεια, μια χαρά. Αριστοτέχνες στις… αβάντες, τις…γαργάρες και τις μπαγαποντιές , απόλυτα καθεστωτικά, βλέπετε του κόσμου τα δεινά σαν γλεντοκόπι. Γουστάρετε την κυβερνησιμότητα και την… γλεντάτε. Το διασκεδάζετε. (Έτσι, ακριβώς έτσι το είπε και ο αρχηγός σας!). Και μαζέψτε εκείνα τα porte-paroles σας, που συγχέουν το τηλεοπτικό …μαύρο με την νομιμότητα. Γι’αυτά και γι’αυτά δεν ήσασταν κάποτε στα…κάγκελα;

Απέναντι σε έναν λαό σε απόγνωση, ζαλισμένοι από την εξουσιαστική ηδονικότητα , στυγνοί τοποτηρητές κάποιων …φίλων σας ανά τας Ευρώπας, διαρκώς παλινδρομούντες, υποσχόμενοι και… ψευδόμενοι… πυρώνετε την εξουσιαστική σας καρέκλα.

Άτεγκτοι υπερκαπιταλιστικοί  διαχειριστές , τι έχετε να παρουσιάσετε, να επιδείξετε  20 μήνες που είστε στην εξουσία; Μήπως την…κουτσουρεμένη απλή αναλογική η την …τάξη που καθώς ισχυρίζεστε, βάλατε στο τηλεοπτικό τοπίο; «Σύντροφοι» η ενημέρωση είναι αιμοδότης της Δημοκρατίας και είναι παράλογο, δεν… αντέχει σε καμμιά …δημοπρασία!

Όσο για τον πλουραλισμό ενημέρωσης και την απασχόληση των εργαζομένων στα ήδη αποκλεισμένα κανάλια , μάλλον αλληθωρίζετε!

Παραλληρηματικά εκπληστηριάζετε όσο κι’όσο τα δημόσια αγαθά και το υπερηφανευόσαστε κιόλας. Ανεύθυνοι και  το χειρότερο, σαν …ξεκούδουνοι , δεν  διστάζετε να κινείστε μεταξύ Δημοκρατίας και …δημοπρασίας. Όλα για το …πορτοφόλι! (Έτσι δεν το είπε και ο επί της επικρατείας υπουργός σας;).

Ξεπουλήσατε και μέρος του ΟΣΕ για 45 εκατομμύρια. Όσο δηλαδή ήταν η …ρήτρα του… Μήτρογλου!.

Λοιπόν «σύντροφοι» έχετε πλάκα, μεγάλη πλάκα, παριστάνοντας τον Ηρακλή που θα …καθαρίσετε την κόπρο του Αυγείου. Υπερθεματιστές του… δίκαιου σας φαντάζομαι με την αριστερόφρονη ρομφαία να κατάτρυπάτε , να… κατακεραυνώνετε τη διαπλοκή!.

Κατά τα λοιπά εκ των υστέρων! θα ερευνήσετε προέλευση, δικαιολόγηση χρημάτων , θα προσδιορίσετε πλέγμα ονομαστικοποίησης μετοχών των ήδη καναλαρχών και …άλλα πολλά!. Σιγά μην σας πάρει ο κόπος. Μην κουραστείτε. Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Τον επιφανή ευρωβουλευτή σας Χρυσόγονο τον ακούσατε τι είπε; Ελέγξατε το μητρώο, το ποιόν του κάθε υποψήφιου επίδοξου καναλάρχη; Ακούσατε  τους υπαινιγμούς του περί ενδεχόμενου μαύρου χρήματος, περί ενδεχόμενης κτήσης σχετικής άδειας ακόμα και από ύποπτα υπόγεια συμφέροντα  ακόμα και από τον…υπόκοσμο;

Γι αυτό , αράξτε και… σιγά μην σκίσετε κανένα …καλσόν!.  Όσο υπηρετείτε τον καπιταλισμό  θα υπάρχουν ονειρώξεις βαρώνων και διαπλοκή…μεγατόνων!

Τώρα, άντε στο καλό για την ΔΕΘ , με υψωμένο το…λάφυρο, το τρόπαιο κατατρόπωσης της διαπλοκής.  Κάπου εκεί γύρω θα σας περιμένει κόσμος και θα κρατά στα χέρια  την κάρτα σίτισης , τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα εκκαθαριστικά με τις κομμένες επικουρικές, τα μερίσματα , τον ΕΝΦΙΑ, διαταγές αναγκαστικής πληρωμής, κατασχετήρια και …άλλα υπόλοιπα..

Θα είναι βέβαια και επαγγελματίες που τους έχετε στεγνώσει, καταντήσει…Αβοργίνους, πληβείους. Να δούμε και σ’αυτούς τι θα έχετε να απολογηθείτε. Βερμπαλιστικά θα μιλήσετε ξανά για παραγωγική ανασυγκρότηση; Για την διόγκωση των ληξιπροθέσμων οφειλών έχετε να πείτε ο,τιδήποτε; Για την καραμέλα φοροαπαλλαγών που συνεχώς πιπιλίζετε; Η θα επιδοθείτε και πάλι σε παροξυσμό προπαγάνδας για …βοθροκάναλα και τα…τοιαύτα;

Και δεν φαντάζομαι να τους ξαναπείτε εκείνο  το… περί «δίκαιας ανάπτυξης. Μην το ξαναπείτε αυτό. Κατάντησε…ανέκδοτο!
photo 
Toυ Μπάμπη Μώκου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE