links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«Εκτός» ο Καλογρίτσας, πήρε σειρά ο Ιβάν

Ο πρώην και ο νυν προσωρινός υπερθεματιστής

Aπό: www.efsyn.gr
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, καθώς εκτός της διαδικασίας τέθηκε ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, αφού δεν πρόλαβε να μαζέψει τα χρήματα για την πρώτη δόσης για την τηλεοπτική άδεια, ενώ δηλώνει έτοιμος να πληρώσει για την τρίτη τηλεοπτική άδεια εντός δύο 2 ή 3 ημερών.
Το σχήμα Κυριακού πλήρωσε την πρώτη δόση που του αναλογεί και συγκεκριμένα, το ποσό των 25.300.000 ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του) για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας του ΑΝΤ1.  Οι Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγάλης Μαρινάκης είχαν κατέβαλαν την προκαταβολή για τις άδειες την Παρασκευή.
Όμως, σήμερα ο κ. Καλογρίτσας αποχώρησε από τη διεκδίκηση οριστικής απόκτησης της άδειας, αφού ....
η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απέρριψε το αίτημά του με το οποίο ζητούσε να του χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών.
Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής επικαλέστηκε λόγους «που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές» και τον «εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον». Συμπλήρωσε ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ».
«Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη», σημείωσε.

Σαββίδης: Έτοιμος να πληρώσω για την άδεια σε 2-3 μέρες

Πρώτος επιλαχών τώρα είναι ο Ιβάν Σαββίδης με το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd και, μάλιστα, με περισσότερα χρήματα (61,5 εκατομμύρια). Δεύτερος ο Alpha συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.
Πλέον θα ακολουθηθεί πενθήμερος έλεγχος του πόθεν έσχες για του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως προβλέπει το λέει η προκήρυξη, και έπειτα από διορία 15 ημερών για την καταβολή της 1ης δόσης, θα κληθεί να πληρώσει το πόσο.
Ο ίδιος δήλωσε (ΕΡΤ) έτοιμος εντός δυο - τριών ημερών να πληρώσει την πρώτη δόση προκειμένου να λάβει την τηλεοπτική άδεια.
Επανέλαβε ότι διατίθεται να διαπραγματευτεί τους όρους μίας συνεργασίας με τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά και το Star του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους σημείωσε ότι αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».
Ο Σαββίδης πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία θα λυθεί αυτό το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια.
Όταν ρωτήθηκε τι κανάλι ονειρεύεται, ο ίδιος δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».
EUROKINISSI/ Αλέξανδρος Ζωντανός

Κρέτσος: Χωρίς προκαταβολή η τηλεοπτική άδεια χάνεται

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Κρέτσος με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας σήμερα τόνισε ότι «όσοι υπερθεματιστές δεν καταβάλουν σήμερα τα χρήματα, χάνουν την άδεια» και κατήγγειλε επιλεκτικές διαρροές από τα στοιχεία που συνέλεξε η ΓΓΕΕ.
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διαμήνυσε (ΕΡΤ) ότι «σε περίπτωση που οι προσωρινοί υπερθεματιστές δεν καταβάλλουν σήμερα τα χρήματα, θα χάσουν τα 3 εκατ. εύρω της εγγύησης».
Μιλώντας για τη διαδικασία του διαγωνισμού και την ανακήρυξη οριστικών καναλαρχών, ο ίδιος ανέφερε ότι μετά τις δύο εβδομάδες, θα βγει υπουργική απόφαση από τον Ν. Παππά για τους οριστικούς υπερθεματιστές.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει οι προδικαστικές προσφυγές να γίνουν δικαστικές, καθώς και ασφαλιστικά μέτρα από τους επιχειρηματίες.
Όσον αφορά τις 90 ημέρες περιθώριο μέχρι να σταματήσουν να εκπέμπουν οι σταθμοί που δεν θα πάρουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, διευκρίνισε ότι οι 90 αυτές μέρες αφορούν το διάστημα από τη στιγμή που θα βγει η υπουργική απόφαση, όχι πριν.

Γεροβασίλη: Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα»

«Οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα ολοκληρωθούν κανονικά. Κάντε μήνυση στην πραγματικότητα», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη, με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.
Με αυτόν τον τρόπο η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζει και «απαντά» σε όσους σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα προχωρήσει, με αφορμή την αποχώρηση του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας.
 Πηγή ανάρτησης:
http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/themes/efsyn/images/logo_efsyn_footer.png
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE