links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μεσολόγγι. Έψαχνε τον άντρα της στη χειρουργική και τον βρήκε στη μαιευτική…

Τη μεγαλύτερη τρομάρα της ζωής της πήρε μια γυναίκα σήμερα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, που συνόδευε το σύζυγό της ο οποίος χειρουργήθηκε.

Ο ασθενής μπήκε κανονικά στο χειρουργείο και η επέμβαση πέτυχε απολύτως, όπως ενημέρωσαν οι γιατροί την γυναίκα που περίμενε στον προθάλαμο.
Την ενημέρωσαν επίσης ότι σε μια ώρα θα είναι στο δωμάτιό του στη χειρουργική κλινική, αφού πρώτα χρειάζεται μια μικρή παρακολούθηση στον χώρο του χειρουργείου για να συνέλθει από την αναισθησία. Η γυναίκα ήσυχη πήγε στο δωμάτιο και περίμενε.
Η ώρα όμως περνούσε και ο ασθενής δεν φαινόταν πουθενά, οπότε η γυναίκα άρχισε να ανησυχεί αφού ήδη είχαν περάσει 2,5 ώρες. Ρώτησε ξανά τους γιατρούς αν όλα πήγαν καλά με την εγχείρηση για να πάρει και πάλι την θετική τους απάντηση.

Τελικά μετά από ώρες αγωνίας, της τηλεφώνησε ο σύζυγός της από την μαιευτική κλινική όπου είχε μεταφερθεί. Αυτό συνέβη διότι το ασανσέρ του χειρουργείου δεν λειτουργούσε και μεταφέρθηκε στην μαιευτική κλινική, επειδή βρίσκεται στον ίδιο όροφο με τα χειρουργεία. Ο άνδρας συνήλθε και αφού δεν έβλεπε τη γυναίκα του αλλά και κανέναν νοσηλευτή, προσπαθούσε να δει τι συμβαίνει, ώσπου είδε έναν άνθρωπο να περνά στο διάδρομο, τον φώναξε και έτσι πληροφορήθηκε που βρίσκεται. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο του επισκέπτη, τηλεφώνησε στη σύζυγό του και έτσι το ζευγάρι βρέθηκε και πάλι μαζί.
Τα ασανσέρ του νοσοκομείου Μεσολογγίου έχουν υποστεί βλάβη εδώ και τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα ο εκτελών χρέη υποδιοικητή Μιλάντ Μούσα να καλέσει τους τεχνικούς, οι οποίοι έκαναν κάποιες επισκευές, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε και οι ασθενείς συχνά εγκλωβίζονται. Το μεγαλύτερο θέμα δημιουργείται με τους ασθενείς που δεν μπορούν να ανεβούν τις σκάλες με τα πόδια και χρειάζονται φορείο.
Οι τραυματιοφορείς προσπαθούν να στριμώξουν το φορείο μέσα στο ασανσέρ που είναι για τους επισκέπτες, πράγμα όμως που είναι δύσκολο. Μεγαλύτερο θέμα παρουσιάζεται όταν εγκλωβίζονται εκείνοι που μόλις βγαίνουν από το χειρουργείο και πρέπει να μεταφερθούν στο δωμάτιο και να συνδεθούν με το οξυγόνο, τους ορούς και τα μηχανήματα.
Ο κ. Μούσα διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα θα λυθεί, καθώς ήδη έχουν παραγγελθεί από την Πάτρα τα ανταλλακτικά που χρειάζονται και σύντομα θα αποκατασταθεί η βλάβη. Όμως το θέμα έχει και άλλες παραμέτρους που έχουν σχέση με την πρόθεση της Πολιτείας να δώσει τη δέουσα σημασία σε αυτό το νοσοκομείο και στην συντήρησή του.
Βάσω Βήτα / www.aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE