ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

11η Σεπτεμβρίου - Ημέρα μνήμης 15 χρόνια μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. (Σπάνιο βίντεο)

11η Σεπτεμβρίου - Ημέρα μνήμης 15 χρόνια μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Η ανθρωπότητα πάγωσε εκείνη την ημέρα όταν τα αεροσκάφη που κατηύθυναν αεροπειρατές έπεσαν επάνω στους Δίδυμους Πύργους στο Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο. Ακολούθησαν εικόνες φρίκης καθώς από τις εκρήξεις, την φωτιά και την κατάρρευση των κτιρίων έχασαν την ζωή τους συνολικά 2.973 άνθρωποι ενώ αρκετοί παρέμειναν αγνοούμενοι.
Οι εικόνες με τα πανύψηλα κτίρια να φλέγονται έμειναν ανεξίτηλα αποτυπωμένες σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη, οι οποίοι είδαν από τηλεοράσεως να εκτυλίσσεται το δράμα.
Ήταν η πλέον σοβαρή και αιματηρή τρομοκρατική επίθεση η οποία οργανώθηκε από την Αλ Κάιντα και τον Οσάμα μπιν Λάντεν.
11η Σεπτεμβρίου - Ημέρα μνήμης 15 χρόνια μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Μετέπειτα η επίθεση αυτή αποτέλεσε ένα σημείο καμπής για την πορεία της Ιστορίας με κατακλυσμιαίες αλλαγές στην διεθνή πολιτική σκηνή και σωρεία επιπτώσεων σε ένα μεγάλο τμήμα της υφηλίου.
Σήμερα 15 χρόνια μετά το 2001, η 11 η Σεπτεμβρίου αποτελεί μία ιδιαίτερη ημέρα ως σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και ως ημέρα μνήμης. Επίκεντρο βεβαίως είναι ο χώρος των Δίδυμων Πύργων, στο Ground Zero στην καρδιά της Νέας Υόρκης.
 http://news247.gr/eidiseis/timeline/article4151455.ece/BINARY/w660/s4.jpg

Παράλληλα όμως με τις επίσημες εκδηλώσεις το Σημείο Μηδέν επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι  κράτησαν χαραγμένη στο μυαλό τους εκείνη την ημέρα.  Ανάμεσά τους εκείνοι που διασώθηκαν ως εκ θαύματος από το τρομερό πλήγμα, όσοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα αλλά και εκείνοι που πάλεψαν με τις φλόγες και προσπάθησαν μέσα από τα ερείπια να διασώσουν ένα συνάνθρωπο.

ethnos.gr
video: Hellas Force
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE