links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με πραξικοπηματίες στην Αλεξανδρούπολη

Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ζήτησε άδεια για έκτακτη προσγείωση

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε εκτάκτως λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη. Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ζήτησε άδεια για έκτακτη προσγείωση.
Στο ελικόπτερο  τύπου Black Hawk επέβαιναν πραξικοπηματίες, οι οποίοι μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, εγκατέλειψαν την Τουρκία.
Στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τους 8 επιβαίνοντες για παράνομη είσοδο στη χώρα. Είναι όλοι ένστολοι που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Οι 8 πραξικοπηματίες έχουν ξηλώσει από τις στολές τους τα διακριτικά τους και αρνούνται να δηλώσουν στις ελληνικές αρχές την ταυτότητά τους και από που ακριβώς προέρχονται.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εδώ και λίγη ώρα την πληροφορία περί προσγείωσης τουρκικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που μετέφερε επτά ένστολους και έναν πολίτη.
«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Από την πλευρά του, το ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό».
Φωτογραφία από το e-evros.gr
Ανάρτηση: www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE