links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Toυρκικός στρατός: 194 οι νεκροί, 1.154 οι τραυματίες


Σκοτώθηκαν 104 στρατιωτικοί - πραξικοπηματίες, ενώ από την άλλη πλευρά βρήκαν τραγικό θάνατο και 90 αντίπαλοι του πραξικοπήματος.
Στους 194 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Όπως είπε σε δηλώσεις του ο εν ενεργεία αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ουμίτ Ντουντάρ, σκοτώθηκαν 104 στρατιωτικοί - πραξικοπηματίες, ενώ από την άλλη πλευρά βρήκαν τραγικό θάνατο και 90 αντίπαλοι του πραξικοπήματος, εκ των οποίων 47 πολίτες, δύο στρατιωτικοί και 41 αστυνομικοί.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για 1.563 συλλήψεις πραξικοπηματιών και για 1.154 τραυματίες σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος των πραξικοπηματιών έγινε το κοινοβούλιο, όπου ακούστηκαν πολλές εκρήξεις.






Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έδωσε εντολή να απογειωθούν μαχητικά αεροσκάφη για να καταρρίψουν τις εναέριες δυνάμεις των πραξικοπηματιών, κυρίως ελικοπτέρων.
Περίπου 1.500 στρατιωτικοί διάφορων βαθμών έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, το οποίο άρχισε και πάλι να εκπέμπει μετά την εισβολή στρατιωτικών στο κτίριο και το στούντιο του καναλιού και τη διακοπή της εκπομπής του για αρκετή ώρα. Ο Γιλντιρίμ επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι νεκρός ένας από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, με βαθμό ανώτατου αξιωματικού.





 theTocLogo   www.thetoc.gr theTocLogo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE