links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ανιχνεύτηκαν ύποπτες ουσίες σε γνωστές σοκολάτες

baby-and-chocolate-bar.jpg
Ανησυχία προκαλεί προειδοποίηση του γερμανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Foodwatch» ότι σε τρία προϊόντα, μεταξύ των οποίων οι δημοφιλείς σοκολάτες Kinder, εντοπίστηκαν ουσίες «πιθανώς καρκινογόνες».
Μάλιστα, ο οργανισμός, ο οποίος προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών όσον αφορά την ποιότητα των τροφίμων, ζήτησε να ανακληθούν από τα γερμανικά ράφια καταστημάτων οι σοκολάτες Kinder της εταιρείας Ferrero, όπως και τα σοκολατάκια Lindt Fioretto Nougat και οι ρυζογκοφρέτες Sun Rice Classic της Rubezahl Schoko-laden.
Οπως αποκάλυψε ο «Foodwatch», οι σοκολάτες αυτές εμπεριέχουν αρωματικό ορυκτέλαιο (MOAH), το οποίο πολύ συχνά συναντάται ως συστατικό σε προϊόντα προς πώληση στα σούπερ μάρκετ.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/KinderSchokolade.jpghttp://germandelistore.com/media/image/de/7b/d0/lindt_fioretto_nougat_138g_720x600.pngΩστόσο, οι εταιρείες εμφανίζονται απρόθυμες να ανακαλέσουν τα προϊόντα τους.
Ο Τζον Χέεγκ από το «Foodwatch» υποστήριξε πως: «Οι βιομηχανίες είναι ένοχες για αμέλεια. Αντί να αποσύρουν τα γλυκά από τα ράφια και να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές, υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις τους είναι νόμιμες».
Ο «Foodwatch» έλεγξε περισσότερα από 20 είδη από σοκολάτες και πατατάκια, πριν αποκαλύψει τα ευρήματα.
Όπως προειδοποίησαν το κοινό, τα συγκεκριμένα καρκινογόνα στοιχεία συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα και προκαλούν βλάβες στα όργανα, με τα παιδιά να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Χέεγκ, «μπορεί ο καταναλωτής να μην είναι σε θέση να το δει ή να το γευτεί, αλλά είναι» και τόνισε πως ο οργανισμός συστήνει στους καταναλωτές να μην αγοράζουν αυτά τα προϊόντα καθώς «τα επίπεδα των ουσιών που βρέθηκαν είναι απαράδεκτα».
Ένοχες οι συσκευασίες
 http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/kinder.jpg
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χημικά μεταφέρονται στα τρόφιμα μέσω συσκευασιών, οι οποίες ανακυκλώνονται και προηγουμένως είχαν εντυπωθεί με μελάνι, το οποίο εμπεριέχει έλαια. Στο μεταξύ, τα σοκολατένια αβγά Kinder-έκπληξη απαγορεύτηκαν στη Χιλή βάσει νόμου σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες δεν μπορούν να πωλούν τρόφιμα με υψηλά επίπεδα ζάχαρης και λιπών χρησιμοποιώντας «εμπορικά δολώματα» (τα μικρά δωράκια που περιέχουν τα αβγά).
Επίσης, αυτά τα αβγά απαγορεύονται... διά ροπάλου και στις ΗΠΑ με νόμο του... 1938 επειδή μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό. Μάλιστα, η χρήση τους επιφέρει πρόστιμο έως και 2.260 ευρώ...
Ο «Foodwatch» έλεγξε περισσότερα από 20 είδη από σοκολάτες και πατατάκια και προειδοποίησε το κοινό ότι τα συγκεκριμένα καρκινογόνα στοιχεία συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα και προκαλούν βλάβες
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE