ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Χρυσάνθη Τσίντζουρα - ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


Η Χρυσάνθη Τσίντζουρα γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1959 . Τα πρώτα μαθήματα βυζαντινής τέχνης τα πήρε κοντά στον ζωγράφο αγιογράφο Τσούνη Σπήλιο. 
Μελέτησε την τεχνική των Μεγάλων Αγιογράφων Θεοφάνη και Πανσέληνου και φιλοτέχνησε αγιογραφικές συνθέσεις με πίστη και αφοσίωση.
Εχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις που έχουν γίνει στην Αθήνα.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οι περισσότερες από τις αγιογραφίες της Χρυσάνθης έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Δροσίνη το 2000
"Το Αγιογραφικό έργο της Χρυσάνθης αντανακλάται μέσα από μία γόνιμη πορεία μάθησης προσπάθειας και αφοσίωσης στην βαθειά παράδοση που ανέβασε τον άνθρωπο από την ύλη στην πνευματική πορεία, στην θέωση.

Με τη βαθειά αυτή πίστη της μακραίωνης θρησκευτικής εικονογραφικής εκδήλωσης, η Χρυσάνθη οριοθέτησε την καλλιτεχνική της πορεία για να δώσει ένα πλούσιο εικονογραφικό έργο γεμάτο παλμό και έντονη θρησκευτική πνευματικότητα .Συμβάντα και θέματα από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη , μορφές άγιες μέσα από την έντονη σε καθαρότητα μορφολογική και χρωματική δύναμη υποβάλλουν το θεατή σε μία εσωτερική πνευματική επικοινωνία με το θείο.Το αδιάβλητο μυστήριο του Χριστιανισμού, περνά μέσα από την εικονογραφική καθαρότητα των έργων της .Η ψυχική έκφραση σαν εκδήλωση διαπερνά όλο το καλλιτέχνημα μέσα από τη λειτουργικότητα της σύνθεσης και της γνώσης των χρωμάτων ,οδηγώντας τον θεατή στον ανώτερο σκοπό ."

Αντώνης Κουρτικάκης , ιστορικός τέχνης και ζωγράφος .
 Homo Universalis

 

Homo Universalis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE