links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Kατούρημα στην Πληγή, Αίμα Περιόδου και Ξύδι με Αράχνη: Τα πιο Περίεργα Ελληνικά Γιατροσόφια

Φωτογραφία της Erin Lee Holland από το άρθρο του VICE Μαγεία, Φίλτρα και Τελετές στο Μεξικό
Γιάννης Μακρογιαννέλης
Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε κρίση εδώ και έξι χρόνια και οι περισσότεροι Έλληνες να είναι ανασφαλείς, άνεργοι ή κακοπληρωμένοι και γενικά, φτωχοί, όμως υπάρχει ένας τομέας στον οποίο είμαστε πλούσιοι, μεγιστάνες και παγκόσμια υπερδύναμη: Αυτός ο τομέας είναι φυσικά τα χιλιάδες αποστάγματα λαϊκής σοφίας που περνάνε από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά και διασφαλίζουν ότι κανένα πρόβλημα, όπως τσίμπημα σκορπιού, τριχόπτωση, μωρό που κλαίει ή γκομενάκι που δεν σου «κάθεται», δεν μένει άλυτο.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά, ασυνήθιστα, παράξενα και πάνω απ' όλα απαραίτητα γιατροσόφια, τα οποία και σας παρουσιάζουμε, με την ελπίδα να είναι αχρείαστα. Αν παρόλα αυτά, σε κάποια στιγμή της ζωή σας, αντιμετωπίσετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω ενδεχόμενα, τότε καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να μην πιείτε ξύδι με αράχνη:

Ρίξε στο σκορπιό ροχάλα

Αν σε τσιμπήσει δηλητηριώδης σκορπιός της ελληνικής γης (στους αγρούς κάτω από τις πέτρες), πρέπει μέσα σε μία με μιάμιση ώρα περίπου (ανάλογα με το πόσο μεγαλόσωμος ή μη είσαι), να σε φτύσει κάποιος που να τον είχε τσιμπήσει σκορπιός και έζησε, μέσα στο στόμα. Υποτίθεται ότι ετσι θα σου μεταφέρει τα αντισώματα που έχει αναπτύξει, αλλά το υπέροχο κομμάτι του γιατροσοφιού, είναι πως για να πιάσει η θεραπεία πρέπει να σε φτύσει βαρβάτα, δηλαδή να βγάλει από τις αμυγδαλές και τους πνεύμονες του, τη ροχάλα τη σωστή την πρόστυχη και να την κεράσει με κέφι στο βάθος του λαιμού σου.

Ξύδι με αράχνη στο μπαλκόνι κι η αγωνία μου φουντώνει

Στην Κορώνη κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και γενικότερα κάθε «σκληρής» νηστείας, κάνουν αυστηρή αποχή από σχεδόν οτιδήποτε και για μέρες δεν τρώνε ούτε πίνουν παρά μόνο λίγο νερό. Κάποιοι που δεν αντέχουν τον πόνο στην κοιλιά τους από την αφαγία ή θέλουν να προστατεύσουν το ph του στομαχιού τους, βάζουν σε ένα ποτήρι λίγο κόκκινο ξύδι με μια αράχνη, το αφήνουν για λίγο μέχρι να ψοφήσει το συμπαθές έντομο και μετά... το πίνουν μονορούφι. Το συγκεκριμένο γιατροσόφι νηστείας, βγήκε μέσα από την χριστιανική παράδοση, γιατί σύμφωνα με τον μύθο, το ίδιο «κοκτέηλ» ήπιε και ο Χριστός πριν την σταύρωση του.

Πως να μην γίνεις σαν τον Γρηγόρη Γεωργάτο

Για να γλυτώσεις την τριχόπτωση, μία καλή λύση είναι να πάρεις τσουκνίδες και να τις τρίψεις στο κεφάλι σου. Θα πονέσει!

Όταν το μωρό δεν λέει να σταματήσει να κλαίει

Όταν κάποιο μωρό έκλαιγε συνεχώς και είχε αϋπνίες, πηγαίναν γυναίκες του χωριού σπίτι του, μπούκωναν το στόμα τους με ούζο, για να πάρει σάλιο και την θερμοκρασία του σώματος και το έφτυναν παντού πάνω στο σωματάκι του μωρού. Ύστερα το φάσκιωναν και αυτό ηρεμούσε.

Το θαύμα της βεντούζας

Βεντούζες κάνουμε στον άρρωστο με φλέγματα ή με βαρύ κρύωμα. Έτσι σκοτώνουμε τους παθογόνους παράγοντες και την κακή ενέργεια στην επιδερμίδα, προκειμένου να ελευθερωθούν από το σώμα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργηθεί το κενό μέσα στη βεντούζα, είναι να βάλεις φωτιά στο εσωτερικό της -συνήθως αυτό γίνεται με μια μπάλα από βαμβάκι μουσκεμένη με οινόπνευμα ή με ένα κερί- στη συνέχεια η βεντούζα αναποδογυρίζεται γρήγορα και το ανοιχτό άκρο της τοποθετείται πάνω στο δέρμα. Το κενό συγκρατεί τη βεντούζα κολλημένη στο δέρμα, ενώ για να μπορείς να την κουνήσεις πάνω στην πάσχουσα περιοχή, πρέπει πιο πριν να έχεις αλείψει με λάδι την ευρύτερη περιοχή.
Η βεντούζα θεωρείται πολύ καλή μέθοδος για το χαλάρωμα των μυών στη πλάτη και τη μέση, ενώ μια παρόμοια τεχνική είναι οι λεγόμενες «βεντούζες αέρα», όπου το δέρμα τρυπιέται με μια βελόνα πριν τοποθετηθεί η βεντούζα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν λίγες σταγόνες αίμα κάθε φορά που κολλάει στην πλάτη η βεντούζα. Πιστεύεται ότι μαζί με αυτό λίγο αίμα, βγαίνουν έξω από το σώμα και οι τοξίνες.

Η λυση για τα αγκάθια που χώνονται στο πόδι σου όταν πατάς αχινό μυρίζει κατουρλίλα

Καλοκαιράκι, παραλία και βουτιές στη θάλασσα, κάπως έτσι ξεκινάνε όλες οι ιστορίες, στις οποίες ο πρωταγωνιστής πατάει αχινό και μετά δυσκολεύεται να περπατήσει, από τα αγκάθια του αχινού που έχουν μείνει στη πατούσα του. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί υπάρχει λύση, αν και δυστυχώς προυποθέτει ότι κάποιος/α θα πρέπει να σε κατουρήσει. Ναι, είναι αλήθεια, ο καλύτερος τρόπος για να βγουν τα αγκάθια του αχινού, είναι κατούρημα στην πληγείσα περιοχή.
Υπενθυμίζουμε οτί το ανθρώπινο κάτουρο (στο οποίο αφθονεί η αμμωνία), είναι πολύ καλό και για τα τσιμπήματα μέδουσας στη θάλασσα.

Όταν αιμοραγεί ένας διαβητικός

Για να σταματήσεις την αιμοραγία σε άθρωπο που πάσχει απο διαβήτη, ο σοφός λαός λέει να ρίχνεις πάνω στην πληγή στάχτη από καμμένα κούτσουρα (μόνο φυσικό και αβερνίκωτο ξύλο, όχι στάχτη από μικρά κλαδιά, τσιγάρο κλπ).

Πύον με Σάλιο για Καθαρό Πρόσωπο

Σπας το σπυράκι για να βγει το πύον. Στη συνέχεια παίρνεις το πύον, το αναμυγνείς με σάλιο και το αλείφεις στο πρόσωπο - εκεί που έχεις κι' άλλα σπυράκια. Το αφήνεις να στεγνώσει (ενώ ταυτόχρονα κάνεις εμετό από αηδία) και μετά το ξεπλένεις με πράσινο σαπούνι φτιαγμένο από λάδι. Αυτή η τραυματική θεραπεία θα σε αφήσει με πρόσωπο λαμπίκο.

Bonus: Αίμα Περιόδου στον Καφέ - Το Ελληνικό Bloody Mary

Η τελευταία από τις «συνταγές» μας, δεν είναι ακριβώς γιατροσόφι, άλλα περισσότερο ερωτικό ξόρκι και πάει κάπως έτσι: Σε μπρίκι του ελληνικού καφέ, προσθέτεις καφέ, ζάχαρη και αίμα περιόδου (από την πρώτη-δεύτερη μέρα). Βάζεις το μπρίκι στη φωτιά, ανακατεύεις μεχρι να βράσει το μείγμα και στη συνέχεια το σερβίρεις στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει. Καλό θα ήταν η όλη διαδικασία να επαναληφθεί 7-8 φορές, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας. Για να πετυχει το ξόρκι, πρέπει απαραίτητα πριν την κατανάλωση του ροφήματος από τον «στόχο», να ειπωθούν κάποια λόγια επίκλησης της αγάπης του. Επίσης, όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει σε χρονική περίοδο που το φεγγάρι γεμίζει και όχι μετά από πανσέληνο.

 https://upload-assets.vice.com/files/2016/02/26/1456516814vice_logo.png    www.vice.com/gr       https://upload-assets.vice.com/files/2016/02/26/1456516814vice_logo.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE