links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Καρβελάκια γεμιστά με διάφορα υλικά...

Καρβελάκι γεμιστό με σαλάτα ντομάτας σε 15 λεπτά!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 ′ - Εύκολο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

● 1 Καρβελάκι ψωμί χωριάτικο

● 2 ντομάτες κομμένες καρεδάκια

● 1 αγγούρι κομμένο καρεδάκια

● 1 πιπεριά κομμένη καρεδάκια

● 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
● Ανθός αλατιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το φρατζολάκι πρέπει να είναι πολύ φρέσκο και όχι πολύ μαλακό.

Αν θέλετε να είναι μόνο σαν μπόλ για την σαλάτα σας, θα κόψετε ένα κομμάτι σαν καπάκι, θα του αφαιρέσετε την ψίχα, και θα το ψήσετε για λίγο στο φούρνο να ξεροψηθεί και να μην μουσκέψει πολύ από τα υγρά της σαλάτας μας και χάσει την φόρμα του.

Αν θέλετε αφού το σερβίρετε στο τραπέζι να μπορεί να φαγωθεί δεν θα το ψήσετε. Θα το γεμίσετε με τα υλικά σας και θα το σερβίρετε. Για να σταθεί όπως στην φωτογραφία το
καπάκι και να μην πέφτει, θα το στερεώσετε με μερικές οδοντογλυφίδες στο πίσω μέρος.

Είναι εντυπωσιακό, πολύ εύκολο, και μπορείτε μ΄ αυτόν τον τρόπο να το γεμίσετε με ότι υλικό της αρεσκείας σας θέλετε .Αν έχετε οργανώσει μπουφέ, αγοράσετε μεγάλο καρβέλι και κόψετε το καπάκι για να σερβίρονται οι καλεσμένοι σας.
Bon Appetit !!!!!
 By:

Φτιάξτε γεμιστό ψωμί με τυρί και μανιτάρια

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα μανιτάρια
340 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Για το ψωμί
1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια
340 γραμμάρια  τυρί για τόστ κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο


Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία. Ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ψωμί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.
Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ωθήσει τα μανιτάρια κάτω, μέσα στο καρβέλι.
Ανακατέψετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Τυλίξτε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Ξετυλίξτε το ψωμί και ψήστε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.



Καρβέλι γεμιστό

 karveli_gemisto.jpg Υλικά
1 στρόγγυλο καρβέλι
Φέτες διάφορων αλλαντικών της αρεσκείας μας π.χ. μπριζόλα καπνιστή, ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι κ.α
Φέτες διάφορων τυριών της αρεσκείας μας π.χ. φέτα, μοτσαρέλα, κασέρι, καπνιστό κ.α.
Ψητά λαχανικά σε φέτες π.χ. μελιτζάνα, πιπεριά κόκκινη, κολοκυθάκι κ.α.
Φύλλα μαρουλιού, φέτες αγγούρι
Διάφορες σάλτσες της αρεσκείας μας π.χ. μουστάρδα, μαγιονέζα, πέστο κ.α.

Εκτέλεση
Κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος του καρβελιού με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού. Το κομμάτι το κρατάμε για καπάκι. Προσεκτικά αδειάζουμε την εσωτερική ψίχα, αφήνοντας ανέπαφο ολόγυρα το ψωμί. Γεμίζουμε το εσωτερικό του ψωμιού, βάζοντας με τη σειρά που θέλουμε τα υλικά μας και προσθέτοντας ανάμεσα τη σάλτσα (ή σάλτσες) που διαλέξαμε. Όταν η κοιλότητα γεμίσει, απλώνουμε λίγη σάλτσα πάνω από τα υλικά και στο στόμιο του ψωμιού και τοποθετούμε το καπάκι. Για να το σερβίρουμε, το κόβουμε ακτινοτά σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι ψωμιού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE