links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ένας νεαρός από τη Σταμνά με όραμα για την Αιτωλοακαρνανία


Kατάγεται από τη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια και οι δύσκολες εμπειρίες της επαρχίας τον ώθησαν στην ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική…

Ο λόγος για τον Λάμπρο Κοντομήτσο που σπουδάζει κοινωνικός λειτουργός στο ΤΕΙ Πάτρας, ασχολείται παράλληλα με τα αγροτικά και έχει μπει για τα καλά στον πολιτικό στίβο με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ζωής στη περιφέρεια, αλλά και γενικά στη χώρα.

Πριν ένα χρόνο περίπου η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εμπιστεύτηκε στο πρόσωπο του την θέση του υπεύθυνου των Σχολών Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) στο ΤΕΙ Πάτρας. Το έργο πολύ δύσκολο, αφού το ΤΕΙ Πάτρας είναι «κάστρο» της ΠΚΣ-ΚΚΕ και γενικά της αριστερίζουσας νεολαίας.


Ωστόσο, νεαρός Αιτωλοακαρνάνας κατάφερε με πείσμα υπομονή και υπομονή να σπάσει την αυτοδυναμία και να καταφέρει να εκλέξει τρεις (!) έδρες για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσες δηλαδή και η ΠΚΣ-ΚΚΕ, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά.

Μάλιστα, αυτό το κατόρθωμα οφείλεται στον φερέλπι πολιτευόμενο, Λάμπρο Κοντομήτσο, που κατάφερε να τριπλασιάσει τα ποσοστά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και να πάρει 104 σταυρούς από τους συνολικά 107 ψήφους!

936622_1126190807411825_572873833251882995_n

Συν τοις άλλοις, αποτέλεσε πρόσφατα υποψήφιος για πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας που ο ίδιος ουκ ολίγες φορές άφησε ισχυρές «αιχμές» για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία και την οργάνωση της.

Όμως, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα συνεχίζει μέχρι σήμερα να παλεύει κυρίως για τη γεννέτειρά του και γενικά για τον τόπο του, αφού τον ενδιαφέρει η ζωή στο νομό όσο και στη χώρα και από το δικό του πόστο βοηθά με ενέργειές σε διάφορα προβλήματα και όπως τονίζει «Θα πάμε μπροστά ως έθνος μόνο εάν αυτοί που αγαπούν την πολιτική ασχολούνται μόνο με αυτή και όχι για άλλους ευνόητους λόγους».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπά τα κοινά και σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει. Μπορεί πολλές φορές να έχει συγκρουστεί ακόμη και με ομοϊδεάτες, διότι λέει τα πράγματα με το όνομά τους, ωστόσο ο ευγενικός χαρακτήρας, το ήθος και οι αρχές του προϋποθέτουν όμορφες και ενδιαφέρουσες δημοκρατικές συζητήσεις.

Αναμφίβολα, η Αιτωλοακαρνανία έχει ανάγκη από νέους με όραμα και με αγάπη για τον τόπο. Διότι ο τόπος έχει πέσει διαχρονικά θύμα εξαπάτησης και ψηφοθηρίας με αποτελέσμα να υστερεί σε πολλά εν σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας και να έχει μείνει πίσω σε θέματα υποδομών και ανάπτυξης.
iaitoloakarnania.jpg
13000168_1151497931547779_7903364997689773391_n
iaitoloakarnania.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE