ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Αφιέρωμα Ελλάδα 2016: Λευκάδα, πανδαισία χρωμάτων

http://www.lefkadabeach.gr/wp-content/uploads/2014/05/lefkada.jpg
photo: lefkadabeach.gr

Νησί απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, η Λευκάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, καθώς προσφέρει στους φίλους της ένα μοναδικό συνδυασμό εύκολης πρόσβασης (συνδέεται οδικώς με την ηπειρωτική Ελλάδα) και εκπληκτικού φυσικού κάλλους.
Οι φιλόξενες ακρογιαλιές, οι μαγευτικές αμμουδερές παραλίες, το όμορφο φυσικό ανάγλυφο και οι κατάφυτες εκτάσεις εναρμονίζονται σε ένα ταιριαστό σύνολο με τα ορεινά παραδοσιακά χωριά και τους γραφικούς παραλιακούς οικισμούς.
Τους επισκέπτες του νησιού καλωσορίζει η πρωτεύουσα, η πόλη της Λευκάδας, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο με μεσαιωνική προέλευση και ιδιότυπο αρχιτεκτονικό παρελθόν.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παραδοσιακά σπίτια της πόλης, οι παλαιές εκκλησίες με τα περίτεχνα καμπαναριά, αλλά και η σύγχρονη μαρίνα με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών.

Κοντά στην πόλη βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Οδηγήτριας, το φρούριο της Αγίας Μαύρας και το μοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης.

http://www.agriniopress.gr/wordpress/wp-content/uploads/2013/07/lefkada.jpg
Κάθισμα Λευκάδα  by
 Στη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας ξεχωρίζουν ο Άγιος Νικήτας, χωριό με παραδοσιακό χρώμα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, χτισμένο στο μυχό μικρού όρμου, το ονομαστό Κάθισμα, με πλατιά αμμουδερή παραλία και ωραία θέα στο ηλιοβασίλεμα, οι επιβλητικοί Εγκρεμνοί, με απόκρημνες ορθοπλαγιές και απέραντη αμμουδερή παραλία, και το διάσημο Πόρτο Κατσίκι, περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με μαγευτική παραλία.

Στις νότιες ακτές του νησιού, η Βασιλική, στον κόρφο κλειστού όρμου, ιδανικού για τους λάτρεις του γουίντ σέρφινγκ, τα Σύβοτα, στο βάθος θαυμάσιου φυσικού φιορδ, και ο Μικρός Γιαλός, στο μυχό όρμου με κρυστάλλινα νερά, είναι οι οικισμοί που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.
Στην ανατολική ακτογραμμή απλώνονται τα σημαντικότερα παραθεριστικά κέντρα της Λευκάδας: οι Καριώτες, η Λυγιά, η Νικιάνα, το Περιγιάλι, το Νυδρί, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο του νησιού, το Βλυχό και το Γένι. Απέναντι από το Νυδρί βρίσκονται τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια (Μαδουρή, Χελώνη, Σκορπιός, Σπάρτη, Σκορπίδι).

Αγιος Νικήτας - Λευκάς
Αγιος Νικήτας by
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενδοχώρα της Λευκάδας, όπου οι επισκέπτες ανακαλύπτουν χωριά που διατηρούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους: τα Λαζαράτα, την Καρυά, με τη γραφική πλατεία και τη μακρά παράδοση στην υφαντική και την κεντητική, το Δρυμώνα και την Εξάνθεια, την Εγκλουβή και τη Βαυκερή.
Πατήστε εδώ για να βρείτε κάθε είδους πληροφορία σχετικά με τη Λευκάδα, το προσιτό και φιλόξενο νησί του Ιονίου.

 http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208242    http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208242     http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208242

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE