links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Καλέσης - Σαγανάς ... Η μεγάλη κόντρα στην Καλαμάτα

Το αγωνιστικό συμβάν που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στον 3ο αγώνα του Rotax Max Challenge 2016 ήταν η μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε δύο κορυφαίους πιλότους, τον πατριώτη μας  Χρήστο Σαγανά και τον Φίλιππο Καλέση.
Όλα ξεκίνησαν στον A' τελικό όπου όλοι περίμεναν την μάχη τους, με τον Καλέση να ξεκινά πρώτος έχοντας κερδίσει την pole position στα χρονομετρημένα.

Ο Χρήστος Σαγανάς επιτέθηκε δύο φορές από τον πρώτο γύρο με ιδιαίτερα επιθετική οδήγηση και πέρασε μπροστά με τον Καλέση να αντεπιτίθεται με τον ίδιο τρόπο στον αμέσως επόμενο γύρο για να ξανακερδίσει την χαμένη του θέση.
Στην επίθεση του Καλέση τα καρτ ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο Χρήστος Σαγανάς και κάπου εκεί ξεκίνησε η βεντέτα.. καθώς ο Καλέσης συνέχισε κανονικά τον αγώνα του τερματίζοντας στην 4η θέση.
Στον Β’ τελικό ο Καλέσης τέθηκε γρήγορα επικεφαλής κάνοντας και μια διαφορά ασφαλείας όπου όλα έδειχναν ότι θα κερδίσει το σκέλος. Ο αδερφός του Χρήστου, Στέλιος Σαγανάς που φάνηκε να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα μένοντας συνέχεια στις πίσω θέσεις δέχτηκε ντουμπλάρισμα από τον Καλέση ένα γύρο πριν το τέλος. 
Σύμφωνα με τους κριτές έβγαλε εσκεμμένα τον Καλέση σε αυτό το σημείο εκτός αγώνα κάτι που οδήγησε και στον αποκλεισμό του με μαύρη σημαία. 
Η κίνηση του Στέλιου φάνηκε σαν να θέλει να απονείμει δικαιοσύνη για ότι είχε συμβεί νωρίτερα στον Α' τελικό κάτι που ξεσήκωσε και θύελλα αντιδράσεων στους θεατές που ήταν στο σημείο που έγινε το περιστατικό.
Οι αντιδράσεις στην αρχή από τις εμπλεκόμενες ομάδες ήταν έντονες αλλά γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν καθώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι. 
Το όλο συμβάν μπαίνει σίγουρα στις μαύρες σελίδες του Ελληνικού Karting και είναι πραγματικά λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα ανάμεσα σε κορυφαίους οδηγούς.
Το λόγο πλέον έχει η ΟΜΑΕ που θα πρέπει να βρει τον τρόπο να απαλείψει από τους Ελληνικούς αγώνες αυτά τα φαινόμενα και να μην καταφύγει στην εύκολη λύση του αποκλεισμού των οδηγών.
Εικόνες από το λαβωμένο καρτ του Χρήστου Σαγανά μετά τον Α' τελικό που εγκατέλειψε μετά την επαφή του με τον Καλέση:
 

 Kartnews.gr The Greek Kart Community 

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡ. ΣΑΓΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE