links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

«ΣΥΡΙΖΑΙΣΜΟΥ…ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ!»…KAI…«ΜΕ ΤΗΝ …OFFSHORE ΣΤΗΝ…ΠΛΑΤΗ!».


«Οι νόμοι είναι σαν τα …λουκάνικα,  
καλλύτερα να μην δείς πως γίνονται!»
                                                    (OttoVon Bismarck)
Καλοκαίρι και…καταχνιά!. Διθυραμβικές …παπάντζες. Κυβερνητισμός …«Χύμα, πάνω στο κύμα»!. Κουφόβραση, συνεφόκαμμα, κοινωνική…καρακαντίλα.  Συριζαισμός και …φαρισαισμός. Ο κόσμος  σε απέραντη κόπωση ,σε απέραντη αίσθηση ματαιότητας . Εκχυδαισμός και επιθετικές…αποκηρύξεις μετά …βδελυγμίας!. (Ετσι να΄χουμε κάτι να λέμε!). Σπαρακτικές δηλώσεις  μεταμέλειας , αλλά τα μέτρα-μέτρα.

Μαύρη …συζυγία και η χώρα κλωτσοσκούφι της βαλκανικής και όχι μόνο. Στροβιλισμός σε …φαυλο κύκλο! Σε αέναη περιδίνηση.
 Όλα στον ..Kλήδονα! «Πουτινιές»  ενδοτόνωσης , η Ελλάδα…οίκος ευγηρίας σε απόγνωση  κι’από την άλλη «εμείς είμαστε με τους…μένουμε ευρώπη και σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε όσους ψήφισαν όχι!». Απόψεις  βλακώδεις, διχαστικές,από κομματικά…θερμοκήπια!.

Σπόροι κοινωνικού διαχωρισμού, διχασμού , διχόνοιας από …ανομολόγητους . Πρωτόγνωρος πελατειακός κοινοβουλευτισμός εποχής Κωλέττη-Δεληγιάννη! Δηλαδή , θα βολεύονται, θα διορίζονται και δεν θα πληρώνουν φόρους οι…δικοί μας,του όχι! (Και αυτόν τον απαράδεκτο που το είπε δεν τον πιάνετε  απ’ τα’ αυτί να τον πετάξετε εξω από το κόμμα και τη βουλή ).

«Σύντροφοι», μας έχετε …στίψει. Ετσι που να αναρωτιόμαστε ποιος δουλεύει για μας και  ποιός …μας δουλεύει. Είστε σε vertico και δυστυχώς έχετε  οδηγήσει και την κοινωνία σε vertico! Δεν περνάει ημέρα που να μην ανακαλύπτετε και , κυρίως να μην… επικοινωνείτε και κάποιο …ισοδύναμο  (Κατρούγκαλος-at-hoc ισοδύναμa-αντίρροπα τα λέει τώρα). Και στο τέλος , κερδίζουν πάντα οι…Γερμανοί!

Αστικοποιηθήκατε απόλυτα. Ασε που ο…αθεόφοβος ξεστόμισε ,ναι ξεστόμισε το απαράδεκτο: «Τα μέτρα που πήραμε, δεν τα είχε πάρει ούτε ο  Πινοσέτ  στη Χιλή!». Δηλαδή,«Τι θέλει να πεί ο…ποιητής;»!Τι…υπαινίσσεται; Για τι πρόκειται; Για παραδοχή απαίσιας , απάνθρωπης χουντικής  βαρβαρότητας;

Τότε ,κομμουνιστής (;) αυτός,γιατί κάθεται και δεν φεύγει;

Εμπλεοι  φάλτσου  …καταπιστεύματος , σε πλήρη κομματική …παράταξη, σαν μάνα εξ ουρανού αναμένετε την περιβόητη ,σωτήρια…δόση. Υπολείπονται , λέει, ακόμα κάποια…προαπαιτούμενα. Δεν μας το είπατε. Κάνατε τάιμ-άουτ στους πανηγυρισμούς σας και για μια ακόμα φορά ,μας  πουλήσατε αριστερόφρονα…φούμαρα! Βέβαια  κι’αυτά σίγουρα θα τα ψηφίσετε . (Μιά φορά…διακόρευση, πάντα …διακόρευση!).

Αφού τα κάνατε , όπως τα  κάνατε,προσέξτε,κανονίστε, έχετε έννοια,έχετε το νού σας μην υπάρξει καμιά…κόμπλα  και ύστερα δεν σας ξεπλένει  ούτε ο… Νιαγάρας. Θα τρέχετε που να κρυφτείτε. Μόνο στην διαδρομή μην λησμονήσετε το «ταξικό σας πρόσημο!».(Καρακώστα) . Σημ: ΄Ακου η οικονομία εχει… ταξικό πρόσημο;

Θα …τρίζουν τα κόκκαλα του Μάρξ και του Εγκελς. Η ανάποδα τους διαβάσατε η …αναποδιασμένοι είστε!. Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Αναδιπλώσεις, ξεψηφίσματα,διαρκείς αποδομήσεις   πολιτιστικών  αξιών.

Τα…ασημικά…σφαιράτα για εκποίηση. Πωλούνται όλα…κοψοχρονιά και δεν εννοείτε να αντιληφθείτε πως τη δημόσια περιουσία την …δανειζόμαστε από τις επόμενες γενιες! Με υποθόρεια υπόσχεση εξαπατάτε  τον κόσμο και δεν  κάνετε τίποτα παραπάνω από το να κερδίζετε κομματικό  χρόνο, χάνοντας … εθνικό χρόνο, εθνικό κεφάλαιο,εθνική κυριαρχία. Κι’όταν στριμώχνεσθε, αλλάζετε κουβέντα, τα…γυρίζετε! Ξέρετε τι λέει γι’ αυτό ο λαός; «Αλλού με τρίβεις Γούμενε κι’αλλού έχω τον πόνο!».-

Αιχμάλωτοι των αντιφάσεών σας… μπαλανσάρετε τα πάντα, ακόμα και τα όνειρα  των νέων ανθρώπων. Ναι, οι νέοι μας  δεν ονειρεύνται πιά! Και μην διανοηθείτε να αποκαλέσετε τα παιδιά σας «πριγκίπισσά μου» η «βασιλιά μου». Ετσι μας παραγγέλετε!. (Φίλης). Σιγά μην σας  βάλουμε δραγουμάνους και μέσα στο σπίτι μας!.

Αμετροέπεια, αθυροστομία…παλληκαρισμοί  και, κατά τα άλλα,το…βιολί σας. Από τη μια…λεονταρισμοί κι’ από την άλλη συνεχόμενη, ανοίκεια, ταπεινωτική, υπερενδοτική έκφραση  νομιμοφροσύνης προς τους τοκογλύφους  γαργαντούες  δανειστές-ληστές . Και στο τέλος…αέρας…φρέσκος!.

Τηλεδιασκέψεις επί τηλεδιασκέψεων, λογίδρια αφαιρετικότητας ακατάληπτα,χειρισμοί  και πρακτικές εθνικά ταπεινωτικές και …ολέθριες.

Γονυκλισίες, οσφυοκαμψίες και πλήρης υποταγή.

Και ενώ όλα αυτά τα…ώραία! μας συμβαίνουν και μας αφορούν, ήρθε και…έσκασε και το κουκί: Και να, κουρνιαχτός μπλατσάνισμα…μιρέλιασμα  η φάρσα κουτοπόνηρης   …εξαπάτησης; Πονηρούληδες!…

Με…μπροστάρη τον …συνεταίρο …Στρατηγό σας, από τιμητές της διαφάνειας, δεν διστάσατε αλχημιστικά να κρύψετε στο πολυνομοσχέδιο διάταξη-άρθρο για τις εξωχώριες, ομολογώντας πως  σείς την υπαγορεύσατε! .

«Σύντροφοι», πιαστήκατε  με την ofshore στην …πλάτη!

Σημ: Να σας πώ την αλήθεια, βλέποντάς σας τελευταία σε αδιέξοδο και υπαινικτικά απειλητικούς σε κάθε σας λόγο, προσωπικά το περίμενα. Περίμενα κάτι να …εφεύρετε, ως συνήθως, σε αντιπερισπασμό για τον αρμαγεδώνα των άμμεσων, αλλά και έμμεσων φόρων που μας επιβάλατε, αλλά και την δημοσκοπική σας …κατρακύλα!  Και φέρατε το άρθρο  178  στο πολυνομοσχέδιο. Δεν υπολογίσατε όμως ότι θα σας βγεί σε…κουτσουκέλα! Και την κάνατε την …πατάτα! Η …δεν την κάνατε; (Παίζει κι’αυτό! )….

 Όπως και νά’χει,σαλαμοποιώντας το ηθικό σας πλεονέκτημα  πρίν «αλέκτωρ φωνήσαι τρίς», ανακρούσατε πρύμναν  και μετά τον σάλο που προκάλεσε η ακατονόμαστη δόλια ενέργειά σας  στο σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και όλους τους Ελληνες, μιλάτε για αναδιαμόρφωσή της!. Τι στην ευχή, δεν συμβουλεύεστε και κανένα σύμβουλό σας νομικό; Πως κυβερνάτε; Αέρα-μπανά; Τι τον έχετε εκείνον τον… υπερσύμβουλο τον…Καρανίκα; (Χολέρα –χολέρα η καριέρα,αλλά οι υπερωρίες –υπερωρίες!).

Δεν γνωρίζατε …πως σύμφωνα με τη δικανική λογική, με ό,τι αρχικά  φέρατε, αίρεται πλέον του λοιπού το αξιόποινο γιά όποιο δημόσιο πρόσωπο συμμετέχει η συμμετείχε σε εξωχώριες εταιρείες ;

Υπάρχει και το ερώτημα: Γιατί το νομοσχέδιο πέρασε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με καθυστέρηση 9 ημερών; Δεν γνωρίζατε πως από την ώρα της  δημοσίευσης,έστω και για μια ημέρα ισχύος της διάταξης, αθωώνετε κάθε «συμμέτοχο»  σε εταιρεία αυτού του είδους; Ακόμα και η «Αυγή» σας έβγαλε οφ-σάιτ,σας έκραξε.Τί κάνατε δηλαδή, αθωώσατε το… μαύρο χρήμα στα… πολιτικά σαλόνια;

Και  ως…εκ των υστέρων  διασαφηνιστές έρχεσθε  και με ανακοίνωσή σας αποκαλέσατε «μπέρδεμα» την προηγούμενη διάταξη Καστανίδη του 2010; Και το πλέον ενδεικτικά σοβαρό: Γιατί αποκρύψατε από την διάταξη την  επί  μέρους «αιτιολογική εκθεση» που προηγείται κάθε νομοσχεδίου προς ψήφιση; Γιατί;

«Σύντροφοι», είστε έκθετοι. Δικαιολογείστε λοιπόν τώρα τη στάση και τους χειρισμούς σας. Πέστε μας τι ήταν αυτό που κάνατε. Τι ήταν; Κοροιδία, υποκρισία, εξαπάτηση, διάταξη …πλυντήριο  η συγχωροχάρτι σε εμπλεκομένους, υμετέρους και μη;

Σεις οι υπηρέτες, οι υπερθεματιστες της διαλεκτικής, αντιπαρατίθεσθε  από φωνακλάδικα  εως προσβολής, εως εξυβρίσεως σε όποιον σαν αντιπαραθέτει λόγο αντιθετικό προς τις θέσεις σας. Ώστε έτσι λοιπόν; Ο ΣΥΡΙΖΑ  υπερθεματιστής του «Πας μη ων μεθ’ημών, καθ ημών». (Αθηναίοι προς Μήλιους πρίν  καταστρέψουν το νησί τους ). Θυμίζετε  κάποιον αθλιο  ανομολόγητο … προπαγανδιστή …Γεωργαλά! Αλλά που να τον θυμάσθε. Οι περισσότεροι τότε ήσασταν …αγέννητοι!.

Τώρα που ψηφίσατε «αναμορφωμένη» την περιούσια διάταξη, τι θα βγήτε να υπερασπιστείτε; Τα μπρός-πίσω;. Το άσπρο-μαύρο; Την υπερασπιστήκατε και την αποσύρατε. Ο ίδιος ο αρχηγός σας με δήλωσή του στη βουλή αναγνώρισε ως πλέον δόκιμη και πλήρη την αρχική διάταξη του αρθρου 187.

Τότε γιατί με τόσο στόμφο υπερθεμάτισε υπέρ της αναθεωρηθείσας, χαρακτηρίζοντάς την ως απόλυτη, ως ακραία!. Δεν είναι αυτό πολιτική αναδίπλωση; Ο φίλτατος επί της… διαπλοκής υπουργός σας (Παπαγγελόπουλος) ασμένως εδήλωσε στη βουλή ότι η πρότερη ρύθμιση ηταν η πλέον ευκρινής και …σωστή! Τότε, προς τι  επανήλθατε και τι αναμορφώσατε.

«Σύντροφοι», βάλτε το καλά στο μυαλό σας: H πρότερη διάταξη του άρθρου 178, αφήνει «νομικό αποτύπωμα». Οι δικαστές – όλοι οι νομικοί δεν είναι τρελλοί που το επιβεβαιώνουν. Καταλάβατε; Πέραν αυτού  η …αναμορφωμένη διάταξη που ψηφίσατε, είναι προδήλως αντισυνταγματική και στην πράξη θα ακυρωθεί, θα καταπέσει. Αντίκειται, αλλωστε, καταφανώς στο ευρωπαικό κεκτημένο. Καταλάβατε;

«Σύντροφοι», το …γάλα που χύθηκε με την ρύθμιση, έστω και για μιά ημέρα, δεν μαζεύεται. Το κακό έγινε. Θα αρχίσετε πάλι τα γνωστά …ήξεις-αφίξεις;

(Αλήθεια εκείνος  ο  συμπαθέστατος  Μιχελογιαννάκης, που εξαφανίστηκε;).

Δεν ξέρετε που πάτε, τι λέτε και τι κάνετε. Μας έχετε τρελλάνει. Δεν έχετε το…Θεό  σας. Οπως  πάτε, σε λίγο θα τρελλάνετε και τον ίδιο τον …διάβολο.

Και για να μην λησμονήσω: Ρωτήστε τον επι της Παιδείας πολυπράγμονα Υπουργό σας: Ξέρει τίποτα για Λυσία και τον «Περί αδυνάτου» λόγο;.
Ξέρει τίποτα για «…αργυρές λόγχες» του Δημοσθένη; Αυτός που όλα τα ξέρει, κάτι  θα έχει να σας πεί. Ασε που εμμονικότατα δεν μας αφήνει μέρα να πλήξουμε:

Ξέρετε τι δήλωσε σήμερα; «Η διδασκαλία των Αρχαίων στα σχολεία είναι ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ!». Ωστε, Κυριε  υπουργέ, μέλημα της αριστεράς είναι η απομάκρυνση των επόμενων γενεών από τις ρίζες της γλώσσας μας;  Αυτό λέτε; Μάλλον αυτή καθεαυτή η δήλωσή σας είναι …παρά φύσιν!.

«Σύντροφοι», ο κόσμος σας εχει πάρει χαμπάρι. Μπορεί να  μην ξεσηκώνεται, αλλά τα συζητά, τα…λέει. Και τα λέει με γλώσσα κοφτερή, πιο κοφτερή κι’ απ’ τον …κόφτη σας! Στήσατε στη …ζούλα και στα …μουλωχτά το συγκεκριμένο επικοινωνιακό σκηνικό. Και εχετε ακεραία την ευθύνη γιατί εξ αιτίας σας, για μιά ακόμη φορά δοκιμάστηκε η αξιοπιστία του πολιτικού σκηνικού.

Και…μαζέψτε εκείνον τον…περιούσιο υπερυπουργό σας που τίποτα άλλο δεν κανει παρά  να μιλά διαρκώς για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Αυτό ξεχάστε το. Ονειρο ηταν και …πάει. Αφήστε  λοιπόν γι’αυτό, αλλά κυρίως για τα …υπόλοιπα εως τώρα ….πεπραγμένα σας, να μιλήσει κάποιος φτωχός . Ενας απ’ αυτούς  που τώρα πεινάει και που από αύριο όταν λάχει και μπεί σε σούπερ -μάρκετ και δεί τις τιμές, θα τον πιάσει ντουβρουντζάς, σκοτοδίνη, ανατριχίλα…αντράλα!  Τουλάχιστον αυτός, θα γίνει πιστευτός!

Καληνύχτα σας!

Χαράλαμπος Μώκος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE