links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Αφιέρωμα Ελλάδα 2016: Ταξίδι στην αυθεντική Σκύρο

skyros.JPG
Ένα νησί γεμάτο παράδοση, ιστορία και ομορφιά, ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν ήρεμες διακοπές με όλες τις ανέσεις.
Είναι το νοτιότερο νησί των Βόρειων Σποράδων και το μεγαλύτερο αυτών σε έκταση. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Σκύρος στην ανατολική ακτή ενώ γνωστοί συνοικισμοί είναι τα Μαγαζιά, η Λιναριά και το Λουτρό. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι ένα νησί ορεινό με όμορφες παραλίες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο τουριστικές για όλα τα γούστα. Η Σκύρος ξεχωρίζει για τις πολλές φυσικές τις ομορφιές, αλλά και για τα παραδοσιακά έθιμά της που προέρχονται ακόμα και από τους αρχαιότατους χρόνους. Μπορεί να μην είναι ένα νησί με πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά έχει φανατικούς επισκέπτες που σέβονται την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητα του νησιού, την παράδοση και το γαλήνιο προφίλ της. Αυτό το είδος των επισκεπτών την βοηθούν βέβαια να διατηρεί και τον παραδοσιακό και απλό χαρακτήρα της.

Γιαλός, Αχήλι και Βράχια είναι μόνο μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε ενώ το νησί είναι γεμάτο όμορφες αμμουδιές αλλά και αρχαιολογικούς χώρους. Το νησί μοιάζει να χωρίζεται νοητά σε δύο μέρη, το ένα άνυδρο και άγριο και το άλλο με περισσότερη βλάστηση και γαλάζιους κόλπους. Αξίζει να γνωρίσετε και τα δύο με την αντίθεσή τους και να καταλήξετε στην αμμουδιά που θα κάνετε το μπάνιο σας.
Λευκά σπιτάκια και σοκάκια με μαγαζάκια σε βάζουν κατευθείαν σε καλοκαιρινό κλίμα και σε προετοιμάζουν για τις χαλαρές μέρες που θα περάσεις στο νησί.
Εκτός από τις όμορφες παραλίες και τις βόλτες, το ενδιαφέρον των επισκεπτών τραβάει η ξυλογλυπτική που αποτελεί ένα σπουδαίο κλάδο της χειροτεχνίας στη Σκύρο. Από τους ερασιτέχνες που το έκαναν με μεράκι, έφτασε να γίνει επάγγελμα με τα δημιουργήματα να κοσμούν πολλά σπίτια του νησιού.
Το σίγουρο είναι πως φτάνοντας στο νησί θα αντικρίσετε μια όμορφη εικόνα που σας καλεί να εξερευνήσετε το νησί και δε θα σας απογοητεύσει.

http://top10news.gr/sites/default/files/headerbg.jpg
skiros3

 skiros4
http://top10news.gr/sites/default/files/headerbg.jpg
skiros5

 skiros1

http://top10news.gr/sites/default/files/headerbg.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE