links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

«ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ…ΠΑΡΤΗΣ»!.. Γράφει ο Μπάμπης Κ. Μώκος

       «…Σαν τα σκουλήκια,κάθε φτέρνα
      όπου μας έβρει μας πατεί.
      Δειλοί ,μοιραίοι κι’άβουλοι αντάμα,
      προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα!».-

                                                   Κ.Βάρναλης
                                       (Από τους «Μοιραίους».)


Ινστροχτουρικές…σοφιστείες και …καμώματα. Σόλικοι, κατά πάγια πλέον κομματική λογική, ενδοτονώμενοι από  θορυβώδεις …υπηρέτες  σας , νεόκοπους αυθάδεις…παλλαμακιστές. Ναρκισιστικά… κολακολάγνοι εως πασίδηλης πλέον…  γελοιότητας.
Εθελόδουλοι  , πιστοί εφαρμοστές καθ’  υπαγόρευσιν έξωθεν  λογιστικής  θεώρησης. Ανερυθρίαστοι , απερολόητοι,α νομολόγητοι , επιβάλοντες  στην καθημαγμένη χώρα ζωή… λίσχρα .
Η διαχείρηση της τάχα διελκυστίνδας με τους έξω , πασπαλισμένη και σκόπιμα , όμορφα περιτυλιγμένη επικοινωνιακά ,όπως πάγια. Και στο…φινάλε…τοξική δημαγωγία και …ευρωραγιαδισμός!.
Αναίσχυντοι υπαγορευτές του σύνδρομου της Στοκχόλμης, με την κοινωνική πυξίδα τρελλαμένη, σαλταρισμένη. Αυταπατηθέντες (!)…κυνηγοί  κεφαλών, πότε διακηρύσσοντες…ισοδύναμα,πότε …αντίρροπα.(καινούργιο αυτό!).
H πραγματική , η καθαρή οικονομία… ημιθανής. Οι επαγγελματίες σε…παράκρουση. Το ανακεφαλαιωμένο, δίς, με λεφτά του πολίτη, τραπεζικό σύστημα με την…κάνουλα ερμητικά κλειστή , μη… παρέχον , μα κατά  τα άλλα …σφόδρα και  βάναυσα…επισπεύδον. Το κοινοβούλιο  χαλκείο–εκμαγείο ψηφισμάτων και ιδίως… περίεργων τροπολογιών. Κατα τα λοιπά…«απογειονώμαστε»-«εκτοξευόμαστε»!.

Η ζωή του Ελληνα  δύσβατη, κακοτράχαλη. Μοναδική , η εκτόξευση της αγωνίας ,της απελπισίας,της μιζέριας του. Κατά τα λοιπά ..τραγέλαφος…ιλαροτραγωδία και για τον κόσμο, μέγγενη, τσεκούρι, ξύλο…ανελέητο,αναίσχυντη εξαχρείωση.                                                                                        
Αμοιρε ,απόμαχε,κουρασμένε ,δυστυχισμένε υπερήλικα,πήρες ΕΚΑΣ ;

Aπό τώρα και μπρός ,τέλος . Αλλά και  φέρτο  πίσω αναδρομικά! (Σαν δεν ντέπεστε.Βρήκατε την ώρα και τον τρόπο   να γυρέψετε αναδρομικά!

Απ΄τα γερόντια μωρέ;;). «Σύντροφοι»,που είναι εκείνο το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα; Μάλλον   σε …κυνικό πλεονέκτημα  μεταλλάχθηκε!

Ταλαιπωρημένε, κουρασμένε, εξομώτη ,φιλότιμε αγρότη,τον …παιδεμό σου τον κάνουν με το ετσι -θέλω …αγρανάπαυση! , εξαθλίωση.
Σε εξομοιώνουν ασφαλιστικά και κυρίως φορολογικά απόλυτα με τον επαγγελματία. Αλλά ,που να ξέρουν οι… χαρτογιακάδες …καρεκλοκένταυροι από…ροζιασμένα χέρια; Που να ξέρουν , πώς να σε νοιώσουν, πως το χωράφι το ποτίζεις με τον …ιδρώτα σου;

Μικροσυνταξιούχε του δημοσίου,που σου έκοψαν την κύρια, την επικουρική και τελευταία το προνοιακό, που να σε πάρουν χαμπάρι οι …νεοπαγείς κυβερνητκοί , πως όταν ο μήνας γράψει 20 , βγαίνεις στη…ζητιανιά;

«Σύντροφοι»,ο κόσμος το’χει … τούμπανο! Κυβερνάτε γα την …πάρτη σας. Υψιστο γαρ το δέλεαρ της εξουσίας. Με τον πρωτόγνωρο τάχα αριστερόφρονο, αίολο… αχαρακτήριστο …σχολαστικισμό σας , μας πάτε στον γκρεμό. Παριστάνετε τους …εθνικά βιρτουόζους της πολιτικής ελικτικότητας, οδηγώντας τη χώρα «χύμα ,πάνω στο…κύμα!». Κατα τα άλλα, όταν στριμώχνεσθε , ανενδοίαστα ομολογείτε αυταπάτες!. Σεις της …συνομωσίας του …καλού και των …ματωμένων πλεονασμάτων!. Σείς που «θα ανοίγατε τις πόρτες και θα βυθίζατε(!) την Ευρώπη στη δυστυχία!».

Απαξιώνετε την κοινωνική αυτογνωσία. Κυβερνάτε επιθετικά προς κάθε κατεύθυνση. Και δεν αντιλαμβάνεσθε πως αυτό είναι βασικό στοιχείο των απότυχόντων. Βυσσοδομείτε απροκάλυπτα, υπαγορεύντας κοινωνικό πόλεμο αυτοματισμού.

Οι θέσεις σας θυμίζουν  Κάφκα. Τι διάολο,η μέθοδός σας είναι να …σπάσετε κάθε είδους λαική αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στη χώρα;
Τι διάολο προσδοκάτε;  Δεν αντιλαμβάνεσθε το τεράστιο ηθικό πλήγμα,την τεράστια ηθική ήττα του λαού;

Η αφίσημη στάση σας και το γεγονός πως λειτουργείτε διαχειριστικά και κυρίως αντιθετικά,οδηγεί σε γρήγορη αποδόμηση της όποιας πολιτικής σας,
την ώρα  που  χωρίς ίχνος προβλεψιμότητας  και προοπτικής,εξακολουθείτε  να ταλανίζεστε ανάμεσα σε λανθάνουσα και… έκδηλη διεκδίκηση.

Το ,καθ’ ομολογία σας,  από σας προταθέν μείγμα των μέτρων οδηγεί σε απόλυτη φτωχοποίηση. Μην βαυκαλίζεστε. Και μήν λησμονείτε πως όταν κάποιος προκύπτει …βασιλικότερος του βασιλέως, δεν είναι αναγκαστικά απαραίτητα και αξιόπιστος. Τα μνημόνια είναι επιτροπεία , κηδεμόνευση.

Το τελευταίο…απόλυτα.Η καταιγίδα των έμμεσων φόρων  μη αντιμετωπίσιμη. Ο νέος υφεσιακός κύκλος είναι παρών. Με τα μέτραπου πέρνετε ,είναι σαν να λέτε στον κόσμο: «Τι να σε φάει ο γάιδαρος,τι να σε φάνει αρκούδα».

Αυτό λέτε .Δεν είναι αυτό κραυγαλέα έκφραση πολιτικού κυνισμού;        Ηρθε δυστυχώς και η ώρα να ασχοληθούμε με  την μέγιστη εθνική σας …παρεκτροπή , το διαβόητο  «υπερταμείο», σε αντικατάσταση του ΤΑΙΠΕΔ. Την εθνικά ανάλγητη , επιζήμια  επικίνδυνη και μη αντιστρέψιμη εκχώρηση του Εθνικού πλούτου , της Εθνικής περιουσίας. Εδώ ο διάδρομος διαφυγής είναι κλειστός.

Αλήθεια , πείθεσθε ότι θα λειτουργεί σύμφωνα με «τις  βέλτιστες ευρωπαικές πρακτικές;». Εμπιστεύσθε αυτούς που μας έχουν… βγάλει τα  μάτια;
Και το σημαντικώτερο: Απεμπολείτε  βασικές διεργασίες της κοινοβουλευτικής  κατά το Σύνταγμα πρακτικής; Τι ταπεινωτική …συνθηκολόγηση είναι αυτή;Υπερκερνάτε και τον Θατσερισμό; Η Ακρόπολη…γελάει  που της κάνατε τη…χάρη και την… εξαιρέσατε!.

Δεν καταλαβαίνετε πως όπως υπερθεματίζετε , όπως στηρίζετε το καταραμένο «υπερταμείο» ,όπως το φέρνετε, η χώρα..αλλάζει χέρια; Και πως οι ξένοι δεν θα πάρουν μόνο τα λεφτά τους , αλλά και το …οικόπεδο; Παραδίδετε τα πάντα στου …γαργαντούες ,τάχα μου, εταίρους μας. Ο λαός δέσμιος. Αρκετά με το…κλάμα σας. Αρκετά με την έκφραση πολιτικού κυνισμού του κάθε εξαπτέρυγου. Κάνατε το ψέμα επιστήμη. Αποδεικνύεστε η καλλίτερη εφεδρεία του καπιταλσμού. Ο,τι εξαγγείλατε,το διαψεύσατε,το ποδοπατήσατε. Ρηχός εντυπωσιασμός,θυσία στη σοβαρότητα. Βγήκατε  αγωνιζόμενοι και νομοθετείτε …υποτασσόμενοι.  Θρηνείτε ενώ ψηφίζετε.  Ψηφίζετε χωρίς ελπίδα,ανεβαίνοντας  τα σκαλιά της …συνεννοχής.

Ουτε ο Δεληγιάννης το έκανε αυτό.

Τον ξεπεράσατε. Θυμάσθε πως αποκαλούσε τοτε υποτιμητικά τον Τρικούπη: «Ο …πετρέλαιος!».Εσείς δεν μας υποτιμάτε απλά,μας καταδικάζετε.
Το μεγαλύτερο ο εθνικό δάνειο είχε διάρκεια 81 χρόνια(1897). Σεις  πάτε το «υπερταμείο»στα 99,σε ένα αιώνα! Τι είναι αυτά; Κι εδω…πρωτοπορείτε;

Διαγενεακά περνάτε στη χώρα  και τους Ελληνες …κελεπτσέδες. Η επιτομή της πλήρους άνευ όρων παράδοσης.                                                                                             
Είστε για γέλια και για …κλάματα. Από το …ανεπανάληπτο «είμαστε θύματα της επιτυχίας μας!»,πιστός στο συμβόλαιο αληθείας (αφορολόγητο) ξαναβγαίνει προκλητικά και  εξυπνακίστικα υπουργός σας, λιχνίζοντας στον αέρα το τσιτάτο πως  «Η απελπισία είναι εχθρός της αριστεράς!» (Τσακαλώτος). Τι … ευεπίβολη λογική τόνωσης του λαικού φρονήματος είναι αυτή; Δηλαδή μας πάτε για εκτέλεση και μας λέτε να μην απελπιζόμαστε; Ξέρετε τίποτα από «Πράσινο Μίλι;». Μας εκφυλίζετε σε προτεκτοράτο με …σφραγίδα αποικίας και δεν αντιλαμβάνεσθε πως με
τις υπογραφές σας για το «υπερταμείο» πλήτεται ανεπανόρθωτα ο πυρήνας του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών;

«Σύντροφοι»,εξαπατήσατε τους πάντες και τώρα μας…γονατίζετε. Δούλοι του…μύθου σας , δεν κάνετε τίποτα παραπάνω από το να…στροβιλίζεστε αμέριμνα και οπορτουνιστικά γύρω από τις δομές της εξουσίας. Η ιδεοληψία σας συναντά την ανικανότητα. Πρόκειται για το ολέθριο συναπάντημα.

Τίποτα παραπάνω από το να διαχωρίζετε πολιτικά τον ιστορικό σας χρόνο και όπου εχετε δημοσιονομική τρύπα θεωρειτε ότι βρίσκετε διαπλοκή. Και το αποτέλεσμα: Μια ...τρύπα στο νερό! Παραμύθια στα παραμύθια.

Στα νοικοκυριά φρίκη. Στον ΕΝΦΙΑ δόλιοι υπολογισμοί , προσθετικά  και επιβολές. Η χώρα σήπεται στα ερείπια του κοινωνικού κράτους και σεις ολο φύρεσθε για την αγορά , (ποια αγορά), θεωρώντας «αδήριτη ανάγκη» την εφαρμογή όσων φέρνετε για ψήφιση. 
«Σύντροφοι»,συνεχίστε τα παιανίσματα και τους πανηγυρισμούς ,συνεχίστε να πανηγυρίζετε για ένα αέναο τραγικό μνημόνιο, την ώρα που ο λαός τα εχει …βάψει μαύρα. Καλό είναι , που και πού , να θυμάσθε και το πασίγνωστο: «Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας…λύπη!». Για τα υπόλοιπα ,υποθέτω συνεννοηθήκαμε.

Και για να συννεννοηθούμε καλλίτερα: Ουδόλως ενδιαφέρει αν μετά τους χειρισμούς σας  οι αντίπαλοί σας πολιτικά έχουν σύγχυση στρατηγικής πολιτικού σχεδιασμού σε περίπτωση που προχωρήσει η αξιολόγηση. Ενδιαφέφέρει το γεγονός πως σήμερα κυβερνάτε σείς και το πώς  κυβερνάτε ,ορίζοντας την τύχη,τη ζωή , το μέλλον μου..

Οσον αφορά τη λειτουργία και τους επάλληλους σφοδρούς διαξιφισμούς στη βουλή,ουδεμία έκπληξη. Συνεχής διαχρονική επιβεβαίωση του σοφού αιρετικού μεγάλου Ροίδη:  «Ο Αγγλοι έχουσι δύο βουλάς, την άνω και την κάτω, ημείς μίαν μόνην , άνω-κάτω!».

Εν τέλει, κατ’ουσίαν, «σύντροφοι» , οδηγείτε σαδιστικά τη χώρα στο μαρτύριο του εικονικού πνιγμού.

Προκύπτετε ως απόλυτοι …Φάουστ με μέλλον… προδιαγεγραμμένο. Μου τα ακριβαίνετε όλα, από τα καύσιμα ως τις…τσίχλες. Μου κόβετε τον καφέ, μου κόβετε το τσιγάρο. Τώρα μου λέτε να …κόψω και τον…λαιμό μου.

Δεν είμαι …κορόιδο να το κάνω .

Ξέρω τι θα κάνω.

Γειά σας…

Μπάμπης Κ. Μώκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE