links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σοκ στον Αετό, από λαθρανασκαφή μέσα στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου (Photos)


Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του Αετού (Ακτίου Βόνιτσας) από το θέμα που αντίκρισαν χθες το απόγευμα στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Συγκεκριμένα άγνωστοι είχαν εισβάλει εντός του ναού στη δυτική πλευρά και έσκαψαν μεγάλο λάκκο αναζητώντας αρχαία ευρήματα.
Να τονίσουμε ότι η λαθρανασκαφή δεν έγινε αντιληπτή από κανένα, αφού η περιοχή είναι απρόσιτη από τον χωριό καθώς μπροστά είναι ο λόφος με το κάστρο που αποτελεί μια φυσική κρύπτη για το εκκλησάκι. Οι κάτοικοι μόλις αντίκρισαν το θέαμα ενημέρωσαν το ΑΤ Κατούνας το οποίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.........
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζητάνε από την πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα και τη συνεχή αστυνόμευση του χώρου του Ναού και του Κάστρου για να προστατευθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου χρονολογείται από το 1622 μ.Χ. και βρίσκεται σε βαθιά, δύσβατη χαράδρα περιβαλλόμενο από το Κάστρο και από μαγευτική φύση. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα μνημεία της περιοχής.

 Αναδημοσίευση ανάρτησης: ΞηρόμεροNews
xiromeronews.blogspot.gr








 Αναδημοσίευση ανάρτησης: ΞηρόμεροNews
xiromeronews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE