ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Αφιέρωμα Ελλάδα 2016: Λέσβος, το νησί που προίκισε η φύση και αγάπησαν οι άνθρωποι

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2015/03/06/10541818_poli_02.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter
Πατρίδα της Σαπφούς, του Αλκαίου, του Αρίονος και του Πιττακού, αλλά και τόπος καταγωγής του Εφταλιώτη, του Μυριβήλη, του Ιακωβίδη, του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ και άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, η Λέσβος είναι ένας τόπος με ξεχωριστή ταυτότητα και χαρακτηριστικό σχήμα.
Η φύση έχει προικίσει απλόχερα το τρίτο σε μέγεθος νησί της χώρας μας: απέραντοι ελαιώνες και πευκοδάση, το απολιθωμένο δάσος κοντά στο Σίγρι, οι γραφικοί κόλποι της Γέρας και της Καλλονής, οι εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες και οι ειδυλλιακές ακρογιαλιές αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου.
Την αίγλη του παρελθόντος φανερώνουν οι αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι, τα βυζαντινά, μεσαιωνικά και οθωμανικά μνημεία, οι ιστορικές μονές και οι παλαιές εκκλησίες, τα λαμπρά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2012/10/12/kalloni_skala_pouli_02.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter

Την εικόνα της Λέσβου έρχονται να συμπληρώσουν τα προσκυνήματα με την πανελλήνια ακτινοβολία, οι ονομαστές ιαματικές πηγές και οι περιπατητικές διαδρομές.

Το νησί φημίζεται για το ούζο του, τα ελαιοκομικά και τυροκομικά προϊόντα του, τα θαλασσινά του.
Οι γοητευτικές όψεις της Λέσβου είναι πολλές, κι είναι βέβαιο ότι μία και μόνον επίσκεψη στο νησί δε θα είναι αρκετή για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν όλες τις ομορφιές του, να απολαύσουν όλες τις γεύσεις και όλα τα αρώματά του, να ανακαλύψουν όλα τα μυστικά του.

 http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2012/10/12/mithymna_00.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter
Από τη Μυτιλήνη, την αρχοντική πρωτεύουσα στις ανατολικές ακτές της, έως το Σίγρι, το γραφικό παραλιακό χωριό στο δυτικό άκρο της, και από το Μόλυβο, την παραδοσιακή πολιτεία με τη ρομαντική ατμόσφαιρα στο βόρειο τμήμα της, έως το Πλωμάρι, τη φημισμένη για το ούζο της κωμόπολη στο νότιο άκρο της, η Λέσβος συγκινεί, γοητεύει, ενθουσιάζει.

 http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208219                              http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208219

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ by Gyrnas C. George

Μονή Λειμώνος - Καλλονή Λέσβου - lesvos
Μονή Λειμώνος - Καλλονή Λέσβου by
mytilini port - Μυτιληνη το λιμανι
Photo


 http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208219http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208219

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE