ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

«ΤΑ …ΑΡΜΑΤΑ ,ΤΑ…ΝΤΑΟΥΛΙΑ! και ο … «ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ!». (Του Μπάμπη Μώκου)

Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος
 «Τα μεγάλα μυαλά έχουν σκοπούς,
 τα μικρά επιθυμίες!»
 (Irving Wachigton)  (1783-1859)
Αχ!, μωρέ , φουκαριάρα Ελλάδα!.Τι δεν βλέπεις ,τι δεν ακούς , τι δεν …παθαίνεις και τι σε...περιμένει!. Ο ένας , κορδωμένος σαν …διάνος , (ο αρχηγός) λέει ότι «η Ελλάδα αναγεννήθηκε!», ο άλλος , ειρωνευόμενος πολιτικούς αντιπάλους , (ο επί της εργασίας υπουργός), μιλά γα…. «πασοκοφικέισον!. 

Και στη βουλή οι μέν μιλούν για «αδαή συμπολίτευση» και οι δε για «σκοπούμενη επικίνδυνη παλινόρθωση!».

Το μαρτύριο στην οικονομία και την κοινωνία διαρκές,συνεχές, ατέρμονο .Η  χώρα καθημαγμένη ,ζώνη… πυρίκαυστος.Η… κατ’ επίφασιν αριστερά στις …χαρές , τα… παιανίσματα  και τα…πανηγύρια. Εψηφίσθησαν γάρ ,ασφαλιστικό και φορολογικό . Επιτέλους!. Τα καταφέρατε!. Η λογική του …σκαντζόχοιρου: «Μπροστά πάει και πίσω …τρυπάει!».

Δεν μας είπατε όμως για τις άγριες περικοπές:Τη νέα φορολογική  κλίμακα, το κουτσουρεμένο αφορολόγητο  και μύρια άλλα ,όπως και την …περιποίηση που μας επιφυλάσσετε με την καταιγίδα των έμμεσων φόρων. Όμως , μην ανησυχούμε: Ως πολιτικά…ανερυθρίαστοι κι΄αυτά θα τα ψηφίσετε. Άλλωστε «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., είμαστε ομάδα …μπετόν!.».Αυτό δεν λέτε ;

Άσε που βουλευτής σας, (φιλόλογος εκ  Καβάλας), για να δικαιολογήσει το βάρος των ήδη ψηφισθέντων , αλλά και  των προς ψήφησιν μέτρων ,αφού αρχικά μιλά για «απάρεσκους θεσμούς», θρασύτατα λέει ότι «στο Eurogroup τα μέτρα δεν πάρθηκαν!, αλλά προοικονομήθηκαν!» «Σύντροφε», αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Κατάλαβες;

Μέρες επετείου του Μάη του’36 και αυτόματα μας έρχεται στο μυαλό παραβολικά το λαϊκό γνωστικό: «Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια..!».
Ήδη το 3o μνημόνιο σοβεί.  Η Ελλάδα σε…καθίζηση. Οσονούπω έρχεται και το 40. Τι στην ευχή; Σας έχει καταλάβει  αυτοκτονικός…ιδεασμός; Τι σας φταίει  ο κόσμος; Δηλαδή , κάνετε ό,τι κάνετε, κυβερνάτε όπως κυβερνάτε , και επιδίωξή σας , σκοπός σας, είναι στο τέλος να βγείτε και να διακηρύξετε ότι «εμείς φέραμε την αξιολόγηση ,την πετύχαμε,  και συ λαέ , άντε ας πεθάνεις, αρκεί να επιβεβαιωθούμε εμείς ως πρώτη φορά αριστερά;». Δηλαδή, από το  δράμα  στην κόλαση; Κατά ευφυή λεξιπλοκή: Πανωλεθρίαμβος!

 «Σύντροφοι», έχετε ήδη εκφυλισθεί σε διαχειριστές του απόλυτου επιζήμιου. Μπλέκετε την ιδεοληπτική σας εμμονικότητα  με τους επιδιωκόμενους στόχους, Όταν η ιδεοληπτική εμμονικότητα εκφυλίζεται σε φάλτσα διαχειριστική… πεποίθηση, τότε ακόμα χειρότερα.  Τότε αλλοίμονό μας.

Τα όποια μέτρα είναι ασύμετρα. Γι’ αυτό βάλτε …«κόφτη» στον υπέρτατο κομματικό εγωταυρισμό σας.Αφήστε την αφαιρετικότητα. Εγκαταλείψτε την κομματική σας …νιρβάνα!.Ο κόσμος υποφέρει , πεινάει και σεις ζήτε τον …υπέρτατο μύθο σας;

Μιλάτε  αδιάλλειπτα και καθημερινά θεωρώντας σαν ύψιστο πρόταγμα την ρύθμιση του χρέους . Ποιά ρύθμιση; Στη συνεδρία της 24ης «υποσχετική» θα σας δώσουν κι΄αυτή για το 2018.Δηλάδή «ζήσε Μάη μου!…». Ως τότε και η οικονομία και η κοινωνία θα   πνέει τα λοίσθια. Αναφορικά με τον «κόφτη»,ξέρετε πω τον χαρακτήρισε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών;
«Μνημόνιο διαρκείας!».  Έτσι τον χαρακτήρισαν. Κι’ αυτοί…ξέρουν.

«Σύντροφε» Πρωθυπουργέ ,πέρα απ’ όλα τα άλλα, μακάρι να κάνω  λάθος, ωστόσο σαν Ελληνα και  σαν πολίτη με διακατέχει  τελευταία μία υπερβάλλουσα ανησυχία , πως δεν έχετε  εκ του ασφαλούς εκτιμήσει και κάτι άλλο , παρεπόμενο της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα σοβαρό: Την πάγια αναθεωρητική διάθεση της Τουρκίας και συνεχώς προκύπτουσες διεκδικήσεις «γκριζαρίσματος» ελληνικών περιοχών.  Σήμερα που το Νεοοθωμανικό Σουλτανάτο οξύνει ιδιαίτερα τα πράγματα με εφαρμογές απόλυτης δεσποτικής πολιτικής, φροντίστε να φανείτε άμεσα  συνετοί και επισπεύδοντες .  Στα ναυτικά πολεμικά εγχειρίδια υπάρχει ο όρος «αποτρεπτική φήμη». Πρόκειται για ενέργειες ,ανάχωμα  σε όποια επιβουλή. Οι καιροί είναι πονηροί και οι τουρκικοί εκβιασμοί ,με αφορμή το προσφυγικό , προς τη χώρα μας οφείλουν να μην περάσουν.

Είναι εθνική απαίτηση και καθήκον Οι γείτονές μας δεν καταλαβαίνουν από πολιτική συνεχών …κατευνασμών.
«Σύντροφοι» , ο Ελληνας …μαθαίνει  με ..χρονοκαθυστέρηση η με συνοπτικές διαδικασίες…αιματηρών μεθόδων . Ήδη έχει πάθει και έχει… μάθει. Να είστε σίγουροι.

«Σύντροφοι», τα.. παραφερνάλια δεν συνάντησαν ποτέ το ελληνικό φιλότιμο και ουδέποτε όρισαν τη μοίρα της ελληνικής κοινωνίας. Γι’αυτό ο,τι «πετύχατε» ως τα σήμερα  δεν είναι  για τον κόσμο παρά…πανωλεθρίαμβος!.

 Υ.Γ. Ο όρος πανωλεθρίαμβος  είναι του ηθοποιού Κ.Τζούμα.

Άρθρο του Μπάμπη Μώκου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE