1½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 1 μεγάλο πορτοκάλι (ξύσμα) 1 κ.σ. λευκό ξίδι 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Τ' ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι και τη βανίλια.
Τα χτυπάμε με το σύρμα 2΄-3΄, να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 2΄-3΄. Λαδώνουμε πολύ καλά μία μικρή μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση (γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα). Αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170οC, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 40΄, έως ότου μπήγοντας το μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας αυτό να βγαίνει πεντακάθαρο.
Πηγή argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου