links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

6η ΥΠΕ για ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας

6η ΥΠΕ για ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας
“Το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας αποτελεί μια μετανοσοκομειακή δομή υγείας στην περιοχή, όπου λαμβάνουν χώρα καθημερινά πολλές φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και επισκέψεις πρόνοιας για παιδιά.
 Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι πραγματοποιούνται χιλιάδες συνεδρίες το χρόνο, με σημαντική προσφορά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής σε πολλούς συμπολίτες μας, κυρίως στους κοινωνικά αδύναμους.
Όπως διατυπώθηκε και στην πρόταση μας, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, αναφορικά με την αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, επιδίωξη μας είναι λειτουργική αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ ως δομή με νοσηλεία (κλειστού τύπου). Συνεπώς, είναι προφανές ότι η δομή αυτή δεν μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες.
Από κει και πέρα, η επιχειρησιακή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων είναι δεδομένη από εμάς, με το πρωτοφανές τσουνάμι αλληλεγγύης που εμφανίζεται στη χώρα μας να δείχνει ότι είμαστε μια κοινωνία με βαθύ αίσθημα ανθρωπισμού. Ενάντια στους φράχτες χτίζουμε γέφυρες φιλοξενίας και κατανόησης.”
Το προσφυγικό αποτελεί μείζων Ευρωπαϊκό αλλά και Εθνικό ζήτημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα για την επίλυσή του.
Όσο αναφορά σε τοπικό επίπεδο πάγια θέση μας αποτελεί η διαρκής και ανοιχτή διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία για την εξεύρεση λύσης σε τόσο σημαντικά ζητήματα. Δεν θα πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες ή ακόμη και εντός μόνο του Δημοτικού συμβουλίου δίχως την παρουσία και την τοποθέτηση της κοινωνίας.
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

 e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE