| Το πορτοκάλι συναντάει την αγαπημένη του σοκολάτα σε ένα τόσο δα γλύκισμα που κανείς μα κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Θεωρώ δε, ότι καλά θα ήταν να φτιάξετε διπλή δόση γιατί μια ποτέ δεν είναι αρκετή!!! |
ΥΛΙΚΑ
Για 2 Δωδεκάδες (
)
Για τη συνταγή
- 4 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους, ακέρωτα
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε και κόβετε τα πορτοκάλια σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού και βράζετε για 5 – 7 λεπτά.Μεταφέρετε τις φέτες πορτοκαλιού σε μια σχάρα να στραγγίξουν για 2 ώρες.
2. Σε ένα ορθογώνιο ταψί εφαρμόζετε μια σχάρα. Αραδιάζετε πάνω στη σχάρα τις στραγγισμένες φέτες πορτοκαλιού και τις αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ½ ώρα, στον αέρα.
3. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει.
4. Βουτάτε μια – μια τις φέτες πορτοκαλιού στη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση και τις αραδιάζετε σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνετε τις φέτες να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Φροντίστε να αφήσετε όση ώρα χρειάζεται τις ροδέλες στο φούρνο για να αφυδατωθούν χωρίς όμως να ξεραθούν. Δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά για να πετύχει το γλυκό.| Μυρσίνη Λαμπράκη |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου