Τα κρουασάν είναι τα γνωστά σε όλους μας ψωμάκια σε ημικυκλικό ή στρογγυλό σχήμα. Τα τρώμε αρμυρά, ή γλυκά. Τα προτείνει η κυρία Λόλα Νικολέτου από την Αμφιλοχία για τις ημέρες των γιορτών, επειδή μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο συνοδευτικό, ένα πρώτο πιάτο ή ακόμα και ένα λαχταριστό επιδόρπιο.

Υλικά για τη ζύμη 
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι λάδι ή βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Αλεύρι
Εκτέλεση

    KROYASAN-3
  • Ζεσταίνουμε το γάλα κι όταν είναι χλιαρό, λιώνουμε την μαγιά και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι.

  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει κανονική ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια.

  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε μια λεκάνη σκεπασμένη με μια πετσέτα, σε ζεστό μέρος.
   
Υλικά για τη γέμιση
    KROYASAN-4
  • 500 γραμμ. φέτα
  • 500 γραμμ. ανθότυρο
Εκτέλεση 
  • Παίρνουμε μπάλες ζύμης σαν μικρό πεπόνι και το ανοίγουμε χοντρό φύλλο.
  • Απλώνουμε την γέμιση των τυριών.
  • Το τυλίγουμε σε χοντρό ρολό και το κόβουμε φέτες χοντρές.
  • Παίρνουμε κάθε φέτα, την πατάμε λίγο, και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε σε 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.