Τα κρουασάν είναι τα γνωστά σε όλους μας ψωμάκια σε ημικυκλικό ή στρογγυλό σχήμα. Τα τρώμε αρμυρά, ή γλυκά. Τα προτείνει η κυρία Λόλα Νικολέτου από την Αμφιλοχία για
τις ημέρες των γιορτών, επειδή μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο
συνοδευτικό, ένα πρώτο πιάτο ή ακόμα και ένα λαχταριστό επιδόρπιο.
Υλικά για τη ζύμη
Υλικά για τη γέμιση
Υλικά για τη ζύμη
- 2 ποτήρια γάλα
- 1 ποτήρι λάδι ή βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Αλεύρι
- Ζεσταίνουμε το γάλα κι όταν είναι χλιαρό, λιώνουμε την μαγιά και βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει κανονική ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε μια λεκάνη σκεπασμένη με μια πετσέτα, σε ζεστό μέρος.
Υλικά για τη γέμιση
- 500 γραμμ. φέτα
- 500 γραμμ. ανθότυρο
- Παίρνουμε μπάλες ζύμης σαν μικρό πεπόνι και το ανοίγουμε χοντρό φύλλο.
- Απλώνουμε την γέμιση των τυριών.
- Το τυλίγουμε σε χοντρό ρολό και το κόβουμε φέτες χοντρές.
- Παίρνουμε κάθε φέτα, την πατάμε λίγο, και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου