Υλικά
10 μήλα κόκκινα
10 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
½ κουταλιά σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
• Πλένουμε τα μήλα με άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
• Αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο του κάθε μήλου με το ειδικό μεταλλικό εργαλείο, δημιουργώντας έτσι μια κάθετη τρύπα στο κέντρο.
• Έπειτα, τη γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο.
• Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη.
• Τελειώνουμε με ένα ολόκληρο καρύδι.
• Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται με όλα τα μήλα.
• Στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
• Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε το νερό, το κονιάκ και το ξυλάκι κανέλας.
• Ψήνουμε τα μήλα στους 180ο C για 15-20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Μόλις είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
• Το γλυκό αυτό συνοδεύεται με παγωτό βανίλια, σαντιγί ή γιαούρτι σακούλας.
10 μήλα κόκκινα
10 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
½ κουταλιά σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
• Πλένουμε τα μήλα με άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
• Αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο του κάθε μήλου με το ειδικό μεταλλικό εργαλείο, δημιουργώντας έτσι μια κάθετη τρύπα στο κέντρο.
• Έπειτα, τη γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο.
• Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη.
• Τελειώνουμε με ένα ολόκληρο καρύδι.
• Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται με όλα τα μήλα.
• Στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
• Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε το νερό, το κονιάκ και το ξυλάκι κανέλας.
• Ψήνουμε τα μήλα στους 180ο C για 15-20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Μόλις είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
• Το γλυκό αυτό συνοδεύεται με παγωτό βανίλια, σαντιγί ή γιαούρτι σακούλας.
athensattica.gr |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου