links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Μήλα με καρύδια στο φούρνο!!!

http://www.athensattica.gr/media/k2/items/cache/ec32b135616b49b38e9c2589b85c0e37_L.jpg
Υλικά
10 μήλα κόκκινα
10 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
½ κουταλιά σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση

• Πλένουμε τα μήλα με άφθονο νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
• Αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο του κάθε μήλου με το ειδικό μεταλλικό εργαλείο, δημιουργώντας έτσι μια κάθετη τρύπα στο κέντρο.
• Έπειτα, τη γεμίζουμε με μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο.
• Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη.
• Τελειώνουμε με ένα ολόκληρο καρύδι.
• Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται με όλα τα μήλα.
• Στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
• Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε το νερό, το κονιάκ και το ξυλάκι κανέλας.
• Ψήνουμε τα μήλα στους 180ο C για 15-20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Μόλις είναι έτοιμα, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.
• Το γλυκό αυτό συνοδεύεται με παγωτό βανίλια, σαντιγί ή γιαούρτι σακούλας.

http://www.athensattica.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13322:%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF&Itemid=1046&lang=el
athensattica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE