Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα |
Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε πριν από λίγο καιρό μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα.
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
-Μήλα
-Ροδάκινα
-Νεκταρίνια
-Φράουλες
-Σταφύλια
-Σέλερι
-Σπανάκι
-Κόκκινες πιπεριές
-Αγγούρια
-Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
-Αβοκάντο
-Καλαμπόκι
-Ανανάς
-Λάχανο
-Αρακάς κατεψυγμένος
-Κρεμμύδια
-Σπαράγγια
-Μάνγκο
-Παπάγια
-Ακτινίδια
-Μελιτζάνες
-Γκρέιπφρουτ
-Πεπόνι
-Κουνουπίδι
-Γλυκοπατάτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου