Υλικά:
10 αβγά
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κιλό γιαούρτι πρόβειο
1/2 φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
¼ φλιτζ. τσαγιού ανθόνερο
3/4 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ολόκληρα ανάλατα
1/2 φλιτζ. τσαγιού ινδοκάρυδο
2 φύλλα κρούστας
ξύσμα ½ λεμονιού
ξύσμα ½ πορτοκαλιού
λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους από τα αυγά με τη μισή άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το ινδοκάρυδο, το κορν φλάουρ, το ανθόνερο το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι. Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη άχνη μέχρι να φουσκώσουν και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 35-36 εκατοστά απλώνετε τα φύλλα κρούστας. Απλώνετε από πάνω το μείγμα, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα για μία ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου