links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αμφιλοχία: Οι υποδομές είναι το Α και το Ω

Αγνώριστη θα γίνει η Αµφιλοχία µετά το φρεσκάρισµα των προσόψεων που µάλιστα θα στοιχίσει ελάχιστα στο δήµο. Στη φωτό ο δήµαρχος επιδεικνύει την µακέτα.

Βαρύτητα στην άρδευση, στην ύδρευση, στην αποχέτευση και στην οδοποιία δίνει ο δήμαρχος Απ. Κοιμήσης


Μια σειρά τέτοιων έργων έχουν ήδη ολοκληρωθεί και άλλα είναι σε εξέλιξη
Με βασικό στόχο την ανάπτυξη της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, μια σειρά έργων προχωρά στο δήμο, η δημοτική αρχή Αμφιλοχίας.
Ήδη έχουν κατασκευαστεί οι οδικοί άξονες: Λουτρό - Σταθά, που μειώνει τη διαδρομή προς Ίναχο κατά 17,5 χλμ, και Ρέθα - Θύαμος που μείωσε την απόσταση από Θύαμο προς Αμφιλοχία κατά 20 χλμ. Ολοκληρώθηκαν οι 10 ομβροδεξαμενές, οι οποίες αποδόθηκαν στους κτηνοτρόφους για χρήση. Πρόκειται για δεξαμενές που συλλέγουν τα νερά της βροχής, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε το καλοκαίρι να υπάρχει νερό για τα ζώα που βρίσκονται στα ορεινά του δήμου. Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και στο αγροτικό οδικό δίκτυο το οποίο είναι απαραίτητο για την μετακίνηση των κτηνοτρόφων στις μονάδες τους.
Με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι προς Φράγκου, Παλαιόκαστρο, ενώ ασφαλτοστρώθηκε ένα τμήμα 500 μέτρων στο Γιαννόπουλο, και ένα άλλο 4.500 μ. στο δρόμο από Τριανταφυλούλα προς Παλιόλακα και Ανοιξιάτικο. Όταν βελτιωθεί ο καιρός θα γίνει το κομμάτι από Κεχρινιά προς Κομποθέκλα, και ένα τμήμα στο Σπάρτο, όπου υπάρχουν οι παραθεριστικές κατοικίες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το οδικό τμήμα Αμοργιανοί - Μαλατέικο, στο οποίο έχουν τελειώσει τα χωματουργικά και τα τεχνικά έργα και απομένει η ασφαλτόστρωση η οποία μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία...

 http://www.aixmi-news.gr/media/k2/galleries/33156/DSC_1445.jpg 
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/galleries/33156/DSC_1446.jpg 
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/galleries/33156/DSC_1462.jpg 
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/galleries/33156/DSC_1475.jpg 
http://www.aixmi-news.gr/media/k2/galleries/33156/DSC_1475.jpg 



Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο φύλλο της ΑΙΧΜΗΣ που κυκλοφορεί από την Πέμπτη 12/02 σε όλα τα περίπτερα του νομού ή εναλλακτικά μπορείτε να γραφτείτε συνδρομητές στην έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.
Πληροφορίες στο info@aixmi-news.gr ή στο τηλ. 26310 22793

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE