links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ε.Κ.Α.Β.: Άμεση ανταπόκριση με 8 ασθενοφόρα στην έκρηξη στο χωριό Λουτρό Αμφιλοχίας.

Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο σοβαρότατο περιστατικό της έκρηξης που συνέβη σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2015, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο χωριό Λουτρό Αμφιλοχίας.

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου, δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 10:50 το πρωί και το πρώτο ασθενοφόρο, προερχόμενο από το Κ.Υ. Αμφιλοχίας, αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 10:56.

Εν τω μεταξύ, αφού έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης, σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση επιπλέον τριών (3) μονάδων του Ε.Κ.Α.Β. Άρτας, τριών (3) μονάδων του Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου και μίας (1) Κινητής Μονάδας με τη συνοδεία Ιατρού από το Ε.Κ.Α.Β. Πάτρας.
Στο πρώτο στάδιο της αντιμετώπισης του περιστατικού, ένα (1) άτομο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και οχτώ (8) άτομα στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας εκ των οποίων (αφού πραγματοποιήθηκε η ανάλογη αξιολόγηση της σοβαρότητας της κατάστασης τους) τα επτά (7) διεκομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
 
Παράλληλα η Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. στην Αθήνα ενεργοποίησε την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης (Ο.ΔΙ.Κ.) και μέσω του Ιατρικής Υπηρεσίας συντονίστηκε εξ ολοκλήρου η επιχείρηση μεταφοράς των τραυματιών προς τους σχηματισμούς παροχής υγείας που διαθέτουν μονάδες υποδοχής εγκαυμάτων.
Κατόπιν της επικοινωνίας της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας, με τα τμήματα υποδοχής περιστατικών Εγκαυμάτων δομών Υγείας σε Πάτρα & Αθήνα, μεταφέρθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου δύο (2) εγκαυματίες στο πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών (το οποίο λειτουργεί ως παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας»), τρεις (3) εγκαυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», μία (1) γυναίκα εγκαυματίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» ενώ ο εγκαυματίας που είχε αρχικώς μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».
http://www.aerasnews.gr/128655/e-k-v-amesi-antapokrisi-8-asthenofora-stin-ekrixi-sto-chorio-loutro-amfilochias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE