links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αν επιβεβαιωθούν τα γκάλοπ - Ολα τα ονόματα

 
Μπορεί ακόμη τίποτε να μην έχει τελειώσει ως προς τις εκλογές, ωστόσο, στην Κουμουνδούρου κάνουν ήδη σχέδια… αυτοδυναμίας. Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση και δεν χρειαστεί συμμαχίες, τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα λύνονται και μπορεί να μοιράσει τα υπουργεία μεταξύ των στελεχών του.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι οι υπουργοί να είναι κομματικά στελέχη. Αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα αλλά δεν έχει αυτοδυναμία τότε κάποιες θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο θα δοθούν σε στελέχη εκτός της Κουμουνδούρου.
Πάντως, επειδή οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν «αέρα» νίκης, τα πρώτα ονόματα που «ράβουν υπουργικά κοστούμια» έχουν ακουστεί πέριξ της Κουμουνδούρου και σίγουρα προκαλούν εκπλήξεις. Σίγουρα, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, θα υπάρξουν και γκρίνιες αφού ο κ. Τσίπρας πρέπει να χωρέσει πολλές τάσεις στα 10-11 υπουργεία και στο ευέλικτο σχήμα που έχει υποσχεθεί.

Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αν επιβεβαιωθούν τα γκάλοπ - Ολα τα ονόματα
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα τα ονόματα που ακούγονται, σύμφωνα και με πληροφορίες του thetoc, είναι:
Ο Γιάννης Δραγασάκης προαλείφεται για αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με συντονιστικό ρόλο στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τα οικονομικά –παραγωγικά Υπουργεία κ.ο.κ.
Οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος ακούγονται ως επικρατέστεροι για το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Γιώργος Σταθάκης έχει «κλειδώσει» για τη θέση του υπερ-υπουργού Ανάπτυξης.
Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της «κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» αν επιβεβαιωθούν τα γκάλοπ - Ολα τα ονόματα
Στο Υπουργείο Εξωτερικών, ετοιμάζονται ο Νίκος Κοτζιάς, παλαιός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη.
Στο Υπουργείο Άμυνας, ο Θοδωρής Δρίτσας, με τον υποστράτηγο ε.α. και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας Νίκο Τόσκα στο πλάι του.
Στο πιθανότατα ενοποιημένο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού φαίνεται να οδεύει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ενώ ακούγεται και το όνομα της Θεανώς Φωτίου που είχε πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια.
Αν τελικώς υπάρξει ξεχωριστό (από το Ανάπτυξης) Υπουργείο Ενέργειας –Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμάται ότι θα είναι υπουργός.
Για το Δικαιοσύνης- Δημόσιας Τάξης ακούγεται το όνομα της δυναμικήςΖωής Κωνσταντοπούλου ενώ κάποιοι αναφέρουν και τον επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη ώστε να δοθεί και ένα στίγμα της νέας κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Επικεφαλής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμάται ότι θα τεθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος και του Υπουργείου Εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης.
Στο χώρο της δημόσιας υγείας ακούγονται οι Ανδρέας Ξανθός ή Γιάννης Μπασκόζος.
Αν δεν υπάρξει κάποια συγχώνευση, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να μπει η Ηρώ Διώτη.
Δίπλα στο νέο πρωθυπουργό με έλεγχο όλων των κρατικών μηχανισμών, όπως του ΣΔΟΕ θα βρίσκεται ο Νίκος Παππάς.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι, εκτός απροόπτου, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE