links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται με ψήφους 4 έναντι 1 για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, ενώ απαλλάσσεται από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Επίσης απαλλάσσονται από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας τα τρία συγγενικά του πρόσωπα, λογαριασμούς των οποίων ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι αφαίρεσε από την λίστα Λαγκάρντ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης.
Να σημειωθεί πως την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο είχε εισηγηθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με πρότασή του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά το τέλος της ανάκρισης από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Καλαγανίδη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας είχε ζητήσει και την παραπομπή των συγγενών του Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη ως συμμέτοχων.
Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ καθώς και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.                                          
ACTION24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE