links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ετοίμαζαν χτύπημα σε Μαρινάκη, Βενιάμη, Φέσσα

etoimazan-xtupima-se-marinaki-beniami-fessa
  από thetoc.gr  
Τα ονόματα των Μαρινάκη, Φέσσα, Βενιάμη στις σημειώσεις του νεαρού τρομοκράτη της γιάφκας του Βύρωνα. Αποτύπωμα του Μαζιώτη. Σχέδιο για χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου.
 
Από τις σημειώσεις του 30χρονου συλληφθέντα προκύπτει ότι γινόταν προετοιμασία για μεγάλο χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου ενώ στο μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ -γιάφκα στο Βύρωνα , όπου έγινε η επιχείρηση το βράδυ της Τετάρτης, βρέθηκε αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη.
 
Ο νεαρός ο οποίος συνελήφθη την ώρα που έμπαινε στη γιάφκα κουβαλούσε στο σακίδιο του τις επίμαχες σημειώσεις.    
Αυτές αφορούν τα σπίτια και τα γραφεία του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, του Θεόδωρου Φέσσα προέδρου του ΣΕΒ και της συζύγου του Μαρίας Τσελέντη.
 Περιείχαν επίσης τα τηλέφωνα της Ένωσης Εφοπλιστών και του προέδρου της Θεόδωρου Βενιάμη αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων που αφορούσαν τον εφοπλιστικό κόσμο.
Στις ίδιες σημειώσεις υπήρχαν αναφορές στην Νέα Δημοκρατία και ένα σχεδιάγραμμα χρονομετρημένης διαδρομής από την αρχή της Λεωφόρου Αμφιθέας ως το γκαράζ, γεγονός που οδηγεί ορισμένες αστυνομικές πηγές να εκτιμούν ότι ενδεχομένως στόχος να ήταν και τα γραφεία του κόμματος στην Λ. Συγγρού και μάλιστα την ημέρα των «γενεθλίων» της που ήταν στις 4 Οκτωβρίου.    
Παράλληλα στις σημειώσεις υπήρχαν σχεδιαγράμματα του λιμανιού και αναφορές ότι την 1η Οκτωβρίου και 2 Οκτωβρίου θα γίνονταν κατόπτευση των γραφεία Μαρινάκη στις 3 Οκτωβρίου πρόβα τζενεράλε και στις 4 Οκτωβρίου το χτύπημα.
Και τις σχετικές κωδικές λέξεις « τάπερ, λουκάνικα ( εκρηκτικά) ποδήλατα»      
Επίσης γίνεται ονομαστική αναφορά στις επιχειρήσεις Capital Ζίμενς και Ιnfoquest ( ιδιοκτησίας του προέδρου του ΣΕΒ Θ Φέσσα)

Το αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη 

Μέσα στο γκαράζ- γιάφκα του Βύρωνα  βρέθηκε επίσης σχάρα του ΙΧ και τα κλειδιά απο το αυτοκίνητο Nissan που χρησιμοποιήθηκε στην οδό Αμερικής έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Προκύπτει επίσης από τις σημειώσει ότι τρομοκράτες αναζητούσαν να προμηθευτούν  φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνη η μίξη των οποίων μπορεί να προκαλέσει ισχυρή έκρηξη.  

NEXT PAGE